Berkellandse touwtrekkers gaan naar WK

EIBERGEN – Het groene wedstrijdterrein van TTV Eibergen was zaterdag de plek waar tijdens de selectiewedstrijden werd gestreden voor afvaardiging naar de Wereldkampioenschappen touwtrekken. Zowel gastheer Eibergen als de mannen van het Borculose Heure konden tevreden terug kijken op deze belangrijke dag. In de 700 kg. klasse was het TTV Heure die uiteindelijk afvaardiging als nationaal team kon afdwingen en daarmee Nederland in september zal gaan vertegenwoordigen op het WK in Zwitserland.

Eibergen werd in deze klasse derde. De koningsklasse tot 640 kg. kende de meeste deelnemers, maar de voornaamste strijd werd gestreden tussen rivalen Eibergen en Veenseboys uit Veenendaal. Nadat beide teams met evenveel punten uit de poule kwamen moest er een beslissingswedstrijd worden getrokken om uit te maken wie Nederland mocht gaan vertegenwoordigen. Na een zeer zware en spannende strijd kon TTV Eibergen de winst innen waarmee zij evenals vorig jaar voor Nederland mogen gaan uitkomen. De mannen van Vorden en Vios Bison werden respectievelijk derde en vijfde.

In de heren 580 kg. klasse waren slechts 2 deelnemers namelijk Eibergen en Veenseboys. Evenals vorig jaar kon Eibergen goede weerstand bieden maar bleek dit niet afdoende. Veensboys won deze  lichtste gewichtsklasse. In de mixklasse tot 600 kg. streden 3 teams om de winst. Aan het eind van de dag bleken deze wedstrijden nog bijzonder veel kracht te kosten wat dus enkele zware wedstrijden opleverde. Hoewel TTV Eibergen even de schwung moest zien te vinden konden zij de dag afsluiten met een eerste plaats. Daarmee zal Eibergen namens Nederland dus in 2 gewichtsklassen gaan uitkomen in Zwitserland.

In de jeugdklasse tot 18 jaar was een oostelijk selectieteam de enige  kandidaat waarmee zij automatisch geplaatst zijn voor het WK. Het team bevat enkele Berkellandse touwtrekkers van de verenigingen Heure en Eibergen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven