‘Bestuurders krijgen niet meteen een bon’

img193NEEDE – Al een tijdje (vanaf 20 juni) is de rijrichting in de Oudestraat aangepast. Bestuurders mogen de winkelstraat nog maar vanaf één kant inrijden (ter hoogte van de Borculoseweg). Mensen moeten nog even wennen aan de éénrichtingsweg en negeren soms de borden. Volgens de dorpswacht van Neede is dit logisch. ”Jarenlang mochten automobilisten van beide kanten de straat inrijden. Mensen kijken ter hoogte van de optiek helemaal niet op de borden en rijden zo de straat in. Daarom sta ik hier de aankomende tijd om mensen aan te spreken.”

Het bekeuringsboekje van de Needse dorpswacht blijft tijdens de controles gesloten. ”Het is een beetje flauw om de mensen nu al op de bon te slingeren. Je moet ze ook de kans geven om te wennen aan de nieuwe situatie.” Maandagmorgen heeft de BOA nog overleg gehad met de politie. ”We houden alles goed in de gaten. We hebben besloten dat we nog een maand waarschuwingen uitdelen. Daarna gaan we boetes uitschrijven.”

De berichten over hardrijders – vooral ’s avonds – kan de dorpswacht bevestigen. “We hebben meerdere klachten ontvangen van bewoners. Ook dit houden we goed in de gaten.” Mogelijk komt de bloembak terug voor Globe reisburo. Dan rem je de bestuurders een beetje af, en ontstaat er geen racebaan.”

Ook de wijkagent – Michiel Herbrink – houdt een oogje in het zeil. De nieuwe rijrichting is een proef. Over een jaar wordt er bekeken of deze verandering ideaal en veilig is.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2873]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven