Bewoners zijn vernielingen helemaal zat

tn_img_0721EIBERGEN – Bewoners aan de Hondevoort, Haaksbergseweg, en de Burgemeester Wilhelmweg zijn de wekelijkse vernielingen en overlast helemaal zat. Bijna elk weekend is het raak in de buurt. Een bewoner stuurde zondag 30 juli onderstaande tekst en foto’s naar de redactie van NUB. Zaterdagnacht werden de jongeren weer gespot in de omgeving van garage Grooters. Opnieuw vernielingen, herrie en rotzooi. Nu maar hopen dat de politie en gemeente – na het lezen van de tekst – in actie komen.

Ingezonden tekst: Zaterdagavond 23.00 uur, een groep jongelui, komende vanuit het Simmelink, trekken naar de bushalte aan de Haaksbergseweg waar de discobus zal stoppen. Met veel lawaai, drank (op de openbare weg) wordt onder andere de bushalte onder ‘handen’ genomen, d.w.z. hangend aan de rand van het bushokje wordt met twee voeten een poging ondernomen om de ruit te breken, wordt glas op de grond gegooid en staat men ‘stoer’ op de rand van de busbaan, net niet op de rijweg. Met veel bravoure gaat de groep de bus in. De rust is weergekeerd. Maar oh jee, wat als die bus vannacht terugkeert. Dat kunnen een aantal omwonenden vertellen. 4.00 uur.

De discobus arriveert. Nu is het bushokje aan de Burgemeester Wilhelmweg aan de beurt. En ja, de zijpanelen worden opengebroken. Vervolgens is het straatmeubilair aan de beurt: de verkeerborden op de diverse vluchtheuvels moeten het ontgelden. Van een wordt het blauwe bord met de pijl eraf gesloopt, er wordt even quasi geruzied wie het mee mag nemen, een ander bord wordt met paal en al gemolesteerd en dwars op de weg achtergelaten.

Hierdoor kwam een automobilist bijna tot een ongeluk. De automobilist een en een omwonende hebben dit bord van de rijbaan verwijderd. Inmiddels wordt de politie gebeld, maar deze heeft het ’te druk’ bij een uitgaanscentrum in het dorp. Enkele omwonenden houden op afstand de boel in de gaten en kunnen dan even later de politie alsnog aangeven waar de groep gebleven is.

Gezellig een avondje uit van onze jeugd en bedoeld men met dit: gezelligheid kent geen grenzen??

Foto’s ingezonden:
[nggallery id=2955]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven