Bloemencorso: Drukte op de dahliavelden

tn_sam_0669BELTRUM – Iedereen heeft binnen een wagenbouwgroep een taak. De één doet het laswerk, de ander timmert, maar er zijn ook mensen die het dahliaveld onderhouden. Dinsdagmiddag werd er flink geschoffeld op het veld van Oet Alle Windstreken (aan de Heelweg). “We hebben een tijdje niet veel kunnen doen op het dahliaveld. Nu is het mooi droog en dus prachtig weer om te schoffelen. De zon hadden we ook wel nodig voor de knopvorming. Elke dag zie je nu de knoppen losbarsten”, laat Jan Dute weten.

Het schoffelteam – Jan en Annie Dute, Joke Wiegerinck, Anton en Annie Meekes – maken heel wat uurtjes vrij voor het onderhoud van het veld en de verzorging van de planten. Dute: ”We hebben vandaag ook alle bloemen verwijderd. Nu krijgen de andere knoppen meer energie om te groeien en bloeien. Dit zorgt voor meer opbrengst.”

Zonder dahlia’s geen bloemencorso. De medewerkers van het veld hebben dus een hele grote verantwoordelijkheid en zijn misschien wel de belangrijkste mensen binnen de groep. Het is niet alleen schoffelen en plukken. Het land moet geploegd worden, de knollen moeten de grond in, bemesten, als het droog is water geven, ziekten bestrijden en noem maar op. “Naast hard werken maken we ook tijd vrij voor gezelligheid. Optijd een bakje koffie is ook belangrijk.”

Oet Alle Windstreken is nog steeds een bloeiende club. Jong en oud is binnen de wagenbouwgroep actief. Op 18 augustus worden de eerste bloemen geplukt. ”We plukken ook voor andere corso’s in het land en niet te vergeten voor Rekken.”

Op 2 september trekt de corso weer door de straten onder de nieuwe naam Festunique. Zie www.bloemencorsobeltrum.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2937]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven