Brandweerkorpsen strijden tegen elkaar

tn_dsc05206BORCULO/RUURLO – Initiatiefnemers Alex Hogevonder en Michiel Koopman – beide brandweerman – zijn dik tevreden over de eerste ludieke brandweerwedstrijd in Borculo. Maandagavond gingen de brandweermensen uit Ruurlo en Borculo de strijd met elkaar aan op de parkeerplaats van buitencentrum Kerkemeijer. Verse eieren verplaatsen met een hydraulische knipschaar, brandje blussen met schuim, voertuigverkenning en een zaagwedstrijd (wie zaagt er precies een plak hout van een kilo). De wedstrijd was een groot spektakel! (zie video).

“Dit is een keer wat anders dan een standaard oefening. Michiel en ik bedachten dit concept. Beide korpsen reageerden enthousiast, daarmee was de onderlinge strijd meteen begonnen”, aldus Hogevonder. De spuitgasten uit Ruurlo moesten maandagavond de wedstrijdonderdelen afleggen en kregen punten voor elk onderdeel. Hogevonder: “Op 27 augustus zijn de mannen uit Borculo aan de beurt. Na die wedstrijd wordt de winnaar bekend gemaakt.”

”De wedstrijd is niet alleen bedoeld om tegen elkaar te strijden. Dit is ook belangrijk voor de teambuilding en samenwerking. Ook blijven de spuitgasten op deze manier scherp.” In totaal doen er 45 brandweermensen mee aan de brandweerwedstrijd.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2881]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven