Broertjes gaan knap’n op de Zwarte Cross

NEEDE – De broertjes Kyan (8) en Joey (9) Ordelman uit Neede kunnen niet wachten op de opening van de Zwarte Cross. Beide crossers mogen zaterdag en zondag meedoen aan de Calimero Klasse (waarin de allerjongsten de crossbaan mogen betreden). Ze zijn door de organisatie uitgenodigd en mogen twee dagen lang hun talent laten zien aan meer dan 150.000 bezoekers. Voor de Needse jongens is de cross een unieke ervaring omdat er maar 40 rijders worden uitgenodigd. De broertjes zijn de enige deelnemers uit Berkelland (in deze klasse).

Vrijdag mogen Kyan en Joey de baan op om verkenningsrondje te maken. Frans Ordelman – de vader van beide broertjes – is op dit moment druk bezig om de motors (KTM) in ’topconditie’ te brengen. “Het is geweldig dat de jongens mogen deelnemen aan de cross in Lichtenvoorde. Voor veel jongeren is dit een droom”, zegt Frans trots. De jonge motorliefhebbers zijn helemaal bezeten van crossen. Ze doen regelmatig aan wedstrijden mee. Ook zijn ze aan het trainen op de banen in Lichtenvoorde, Halle en St. Isidorushoeve.

In 2011 begonnen beide broertjes aan de heftige hobby. Allebei zijn ze lid van Motor- en autoclub Lichtenvoorde. Grappig is dat de vader nog nooit op een motor heeft gereden. “Niemand in de familie is aan het crossen”, lacht Ordelman. “We blijven daar niet slapen, de jongens hebben de rust nodig om de volgende dag weer te kunnen crossen.”

Naast Kyan en Joey doen er nog meer Berkellanders mee aan de cross. Gijs Maarse (Eibergen) – zwaargewichtklasse, Gerard van Elteren (Beltrum) – wegraceklasse, Jeffry Lankveld (Ruurlo), Rob Thielen (Haarlo) – specialklasse.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven