Gemavo: ‘Plan’ voor hotel helemaal klaar

tn_restaurantEIBERGEN – Voor veel mensen is het Gemavogebouw aan de Haaksbergseweg een doorn in het oog. Maar Hilde van den Bos (22) weet er wel raad mee. Maanden is ze druk geweest met haar afstudeerproject waarin het gebouw centraal staat. Ze toverde het spookhuis om tot hotel/restaurant ‘Puur’. “Ik heb flink wat onderzoeken gedaan en ook gekeken naar de wensen van de gemeente Berkelland. Dit is het ideale plaatje voor de entree van Eibergen.” Het plan is tot in de puntjes uitgewerkt. Als je het ziet dan zou het zo echt kunnen zijn (zie tekeningen)!

Hilde volgende de Jan des Bouvrie Academie en moest voor het slagen een afstudeerproject maken. “Waarom ik dit gebouw heb gekozen? Ik fietste er vroeger al langs toen ik elke dag naar de Havo in Haaksbergen moest. Het pand wekte mijn interesse. Het is een mooi gebouw, een mooie plek en het allerbelangrijkste, de entree van Eibergen.”

De naam Hotel Restaurant Puur geeft al aan wat er te vinden is in het horecapand. Alles moet puur zijn, de gerechten zonder toevoegingen, (het product moet haar identiteit behouden). In het pand worden veel natuurlijke materialen verwerkt, je kunt lekker op het terras zitten waar de kippen je groeten. “Veel groenten en fruit worden zelf gekweekt. In mijn plan is een grote moestuin getekend aan de achterzijde van het pand. De koks kunnen dan verse producten plukken.” Tevens is er een winkeltje ingetekend waar streekproducten worden verkocht.

Het restaurant is te vinden op de eerste verdieping. De andere etages (eerste en tweede) worden gebruikt voor het hotel. In totaal zijn er 16 kamers te vinden. Volgens van den Bos is er in de omgeving bijna geen mooi hotel te vinden. De Eibergse heeft met dit project recent haar school succesvol afgerond. “Ik wil een eigen bedrijfje starten maar dat is nog helemaal in de beginfase. Nu ga ik eerst opzoek naar werk.”

Het totale project kost ruim twee miljoen euro (inclusief de aankoop van het gebouw). Misschien heeft Hennie van der Most nog wel een zak met geld? Hieronder de tekeningen die gemaakt zijn door Hilde van den Bos.

[nggallery id=2909]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven