‘Grootste opruimklus in de geschiedenis!’

afval-opruimen-hand2012-4EIBERGEN – Vrijwilligers van het openluchttheater zijn van zondag tot dinsdagavond in touw geweest om het openluchttheater en de Maat op te ruimen na het succesvolle festival Have A Nice Day. Bezoekers maakten een hoop rommel en dat hebben de dertig vrijwilligers geweten ook. Gewapend met harken en bladblazers gingen de opruimers het ‘veld’ in. Vrijwilligerscoördinator Marion ten Brinke geeft aan dat het terrein in fases is schoongemaakt. ”Dit is de grootste opruimklus in de geschiedenis van het openluchttheater in Eibergen.”

De opruimers waren niet van suiker. Zondagmiddag gingen de vrijwilligers gewoon aan het werk terwijl het met bakken uit de lucht kwam. Ten Brinke: ”Respect voor de mensen die geholpen hebben. We hebben met zijn allen de klus snel geklaard. Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan.” Marion vertelt dat er ook ouderen fanatiek bezig zijn geweest met het opruimen. ”Herman ten Dolle heeft in een paar uur tijd het hele theater en de voorkant schoongemaakt. Ook Marinus Forkink was hier tot in de late uurtjes te vinden.”

Het openluchttheater geeft aan dat ze nog nooit zoveel rommel hebben verwerkt. ”Naar schatting hebben we 30.000 bekers opgeruimd.” Bewoners van de appartementencopmplex naast het theater hebben een compliment uitgedeeld aan het theater. “Ze waren erg tevreden over de snelle opruimactie”, zegt ten Brinke.

Dinsdagavond worden de laatste werkzaamheden verricht en dan kunnen de vrijwilligers uitrusten. “We willen nogmaals alle mensen bedanken die ons geholpen hebben.”

Foto’s Raph Schouten:
[nggallery id=2902]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven