Have A Nice Day festival ongekend druk!

tn_dsc05854EIBERGEN – De eerste editie telde honderdvijftig bezoekers. Maar die aantallen zijn in korte tijd flink gestegen. Het festival Have A Nice Day zit in de lift en dat heeft de organisatie afgelopen zaterdag gemerkt. Maar liefst drieduizend mensen kwamen op het festival af. ”Dit is uniek, in heel Nederland klagen festivals over de terugloop van bezoekersaantallen. Er stoppen zelfs festivals omdat het niet meer rendabel is. Maar Have A Nice Day heeft daar geen last van. Hoe dat komt? De setting is gewoon uniek!”, zegt Raph Schouten.

”Natuur, water, dichtbij het centrum. Dat kom je niet overal tegen. Maar we merken ook dat we met zijn allen een kwaliteitsslag hebben gemaakt. Ik kan wel zeggen dat dit het grootste festival van Berkelland is.” Op het terrein waren flink wat podia te vinden. Dj’s uit het hele land vermaakte de menigte. Maar ook lokale dj’s stonden op Have A Nice Day. Mario Oesterholt en Chris van der Plas hadden een eigen podium waar ze reggae muziek draaiden.

”Dit is de eerste keer dat we hier staan. Wat een geweldig publiek! We hebben echt genoten.” In de opblaasbare BlowUpChurch waren ook Eibergse dj’s te vinden. Op het festivalterrein hing een gemoedelijke sfeer. Rond 24.00 uur gingen de festivalgangers weer naar huis. Het centrum van Eibergen was even een groot busplein. Tien tot vijftien bussen kwamen de bezoekers ophalen. Schouten: “Alleen uit Nijmegen kwamen al driehonderd mensen.” Have A Nice Day trok precies 3100 bezoekers. Volgens Schouten een record. ”Daarmee was het openluchttheater in Eibergen rond acht uur ’s avonds uitverkocht.”

De uitbreiding van het festivalterrein valt goed in de smaak. “Groter moet het festival niet worden”, roept een bezoeker. ”Een schot in de roos. Het biedt meer ruimte aan de bezoekers. De nieuwe open ruimte met omringende bosschages is bovendien bijzonder sfeervol”, aldus Brent Rozendaal. Het festival is rustig verlopen, het bleef bij een paar kleine opstootjes. Politie Berkelland had buiten het terrein de zaakjes goed onder controle.

Twee politiebikers en meerdere agenten te voet zorgde voor extra toezicht. Tijdens het festival werden 120 vrijwilligers ingezet.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2895]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven