Papierkeerls Ab en Henk in het zonnetje!

EIBERGEN – Tijdens het live programma Zomer in Gelderland zijn Ab Fokkers en Henk Top uit Eibergen in het zonnetje gezet. De papierkeerls van Euphonia zijn bijna elke dag op pad om oud papier in te zamelen. Beide Eibergenaren kregen donderdagavond een ‘zonnetje’ opgespeld voor deze inzet. Arnold Kion: ”Beide mannen halen per jaar voor 28.000 euro aan papier op. Dat is bijna de helft van de jaarlijkse opbrengst.” De live-uitzending van omroep Gelderland trok veel publiek. Zeker 500 mensen kwamen naar de Brink.

Een team – Karin Vermeulen, Jan van der  Zanden, Anja Klaver, Carla Schurink, Geke Gijgink, Hennie Alferink, Hugo de Groot, Jan Lenderink en Gerritdien Brinkers – moesten onder leiding van Wies Bol donderdagmorgen vanaf 10.00 uur verschillende opdrachten vervullen op de Brink in Eibergen. Met deze opdrachten was in totaal 1000,00 euro te verdienen. Het thema van de dag was: Kuifje. Het team (verkleed als stripfiguren) won in totaal 900,00 euro. Dit geld wordt gebruikt voor een nieuw (toeristisch)informatiepunt.

Ria Alverink: ”De VVV sluit eind dit jaar de deuren. We krijgen geen subsidie meer van de gemeente en moeten daarom noodgedwongen de deuren sluiten. We gaan het geld gebruiken om het nieuwe informatiepunt op te zetten.” De uitzending werd afgesloten met een optreden van  dweilorkest de Bellebloazers uit Eibergen.

Op 11 juli doet Zomer in Gelderland (programma van omroep Gelderland) Ruurlo aan. Dan gaan de leden van de ijsverenging aan de slag om geld in te zamelen. Ook Neede krijgt bezoek van het programma (25 juli).

Foto’s Sam Wedel:
[nggallery id=2883]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven