Touwtrekevenement succesvol verlopen

EIBERGEN – Zaterdagavond 30 juni vond op het terrein van gastvereniging VK Olden Eibergen het 2-jaarlijkse touwtrekevenement om het Kampioenschap van Eibergen plaats. Vijf ploegen deden deze avond een gooi naar de felbegeerde 1e plek. Een ietwat tegenvallende opkomst vanwege een aantal andere activiteiten in de buurt, maar dat mocht de pret niet drukken. Eén ding stond vast: met het team van ’t Loo als grote afwezige zou er vanavond een andere dan de eerder genoemde als winnaar uitgeroepen worden.

Als eerste betraden de routiniers van Zieuwents Geweld o.l.v. Laurens Lagenschaar het veld. Zij namen de strijd op tegen de nieuwkomers van Huiskamp uit Enschede die op hun beurt geïnstrueerd werden door touwtrekker Erwin Baak. Met deze twee teams had het plaatselijke toernooi meteen een regionale uitstraling. De teams van de Beukers I en II, gecoacht door ex-touwtrekker Sander Bruil en het team van De Driesprong o.l.v Jos Luttikhold zorgden voor de invulling van de Eibergse afdeling. Ongemeen zware wedstrijden op de warme zaterdagavond zorgden ervoor dat de deelnemers van de verschillende teams tot het uiterste moesten gaan in de strijd om het Kampioenschap.

De vele wisselspelers, sommige zelfs gedurende de wedstrijd mochten de spelers van het team van de Beukers I of II (?) niet baten. Zij werden gedeeld vierde met 1 punt, behaald in de onderlinge wedstrijd. De nieuwkomers De Driesprong en het team van Huiskamp deden het wat dat betreft beter. Zij werden respectievelijk tweede en derde. Het team Zieuwents Geweld deed haar naam eer aan en mochten zich na 4 zwaar bevochten touwtrekbeurten laten kronen tot ongeslagen Kampioen van Eibergen.

Na de prijsuitreiking en het dankwoord voor scheidsrechter Anton van den Berg onder wiens deskundige leiding de wedstrijden hebben plaats gevonden, bleef het nog tot in de late uurtjes gezellig op het terrein aan de Kormelinkweg in Eibergen. “Over twee jaar weer” was unaniem de mening van alle deelnemers.

De volledige uitslag: 1. Ziewents Geweld 12 punten 2. Huiskamp Enschede  9 punten 3. De Driesprong  6 punten 4. De Beukers I 1 punt. De Beukers II 1 punt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven