”Visboer Hoekman gaat recht door zee!”

img-20120728-wa0001RUURLO – Gelukkig liep het zaterdagmorgen allemaal met een sisser af. Zo zie je maar weer dat het na een flinke regenbui spekglad kan zijn op de weg. Visboer Hoekman kan er alles over verstellen. Op zijn gemakje reed de vis-keerl richting Ruurlo om daar naast de Tapperij vis te verkopen. Ter hoogte van de eerste rotonde (Borculoseweg) raakte hij rond 9.00 uur in de slip en belandde daardoor met zijn bus midden op de rotonde. ”De ventwagen ging van links naar rechts, de eigenaar heeft veel geluk gehad”, zegt verslaggever Jeroen Sloot toe toevallig achter de visboer reed.

De visboer uit Lochem was flink geschrokken. “Ik heb even geholpen met het afkoppelen van de wagen. Het verkeer kon er niet meer langs. Een boer uit de buurt heeft de rest geregeld. Die heeft met een schop de bus uitgegraven.” De schade bleef gelukkig beperkt omdat de vis-keerl geen hoge snelheid had. Na het ongelukje kon de visboer toch naar de Tapperij rijden om Ruurlo te voorzien van een lekker visje.

Oja, onze verslaggever ging zaterdagmiddag nog even poolshoogte nemen bij de visboer (nazorg). Hij was van de schrik bekomen. Gerrit Floors: ”In 38 jaar heb ik nog nooit geen schade gehad. Alles is heel gebleven op een paar lampenkapjes na.” Sloot kreeg voor zijn hulp een gratis gebakken vis. Hoekman’s Vis bedankt, hij smaakte goed!

Afgelopen nacht is er flink wat regen gevallen. Jan Landewers uit Eibergen had 34 millimeter in de regenmeter zitten. “Ik heb er niets van vernomen afgelopen nacht”, schrijft hij op Twitter.

Foto’s Jeroen Sloot:
[nggallery id=2949]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven