Boeren zijn voor één dag een ‘stuntman’!

tn_dsc07360HOLTERHOEK – Boeren uit Holterhoek en omgeving hadden zondag de dag van hun leven. Ze mochten tijdens het evenement ‘Ttrekstar’ allerlei stunts uithalen met hun tractor en de normale bezigheden op de boerderij even vergeten. “Het is een keer wat anders dan de dagelijkse sleur. Nu kun je echt zien hoe behendig de deelnemers zijn. Vaak zie je dat de loonwerkers veel feeling hebben met hun tractor”, zegt voorzitter Roy Hogemans. Het evenement was geslaagd, veel mensen kwamen een kijkje nemen.

Op het weiland van de familie Roerdink (Kranenweg) moesten de ‘stunt-boeren’ een parcours afleggen (zie video). Slinger hem er in, prik me lek, achteruit parkeren, balen rollen en een kussengevecht zorgde voor spektakel. Ook dames deden mee aan Trekstar. Marijke Horstman trok veel bekijks toen ze de stunts aflegde.

Hogemans: “Hoe dit evenement geboren is? We waren met kameraden op vakantie op Terschelling en kwamen bij toeval een vergelijkbaar evenement tegen. We vonden het wel wat voor Holterhoek en hebben het twee jaar terug voor het eerst opgezet. Volgend jaar komt er waarschijnlijk iets nieuws. We ruilen dan de tractors in voor echte paarden. Iemand is van plan om ‘paardenwedstrijden’ te organiseren met Belgische trekpaarden.”

In 1962 heeft dat voor het laatst plaatsgevonden in Eibergen. Jong Gelre kijkt terug op een geslaagd evenement. “Het weer was geweldig”, sluit Hogemans af. Klik hier voor de uitslagen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2965]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven