Burgemeester opent bakstudio van Stroet

NEEDE – Burgemeester Hein Bloemen gaat aanstaande zaterdag 1 september om 10.00 uur de nieuwe bakstudio van Marcel Stroet officieel openen. Volgens Stroet gebeurt dit op een ludieke manier. “Heel Neede is welkom om de opening van Stroets Bakstudio & Zo bij te wonen. De hele dag is er vertier in het pand aan de Borculoseweg. Mensen kunnen doormiddel van de Stroete-route het hele complex bewonderen. We krijgen de laatste tijd heel veel vragen over de mogelijkheden die we bieden. Daarom ga ik deze dag organiseren.”

Naast de eigen workshops (chocolade maken en live bakken) zijn er ook andere ondernemers aanwezig: Estrella van Liere (eet en sfeerbeleving, trakteert op Tapas-hapjes), Hans Hulshof (maakt een chocolade kunstwerk), Ten Vregelaar Rietmollen Schupperts lekkernijen (laat zijn cateringhapjes proeven), slagerij de Schelfer (laat ouderwets broodbeleg proeven) en Marrike Floors gaat heerlijke cupcake`s versieren samen met de bezoekers. Ook is er aan muziek gedacht. Lokale artiesten Herman Riethorst, het regio accordeonorkest oftewel het RAO uit Neede, en Henk Landkroon staan op het podium.

De bekende Needse kunstenaar Anton ter Braak richt een expositie in door de hele studio. ”Er komen ook twee Indische dames koken. Ze maken heerlijke versnaperingen. Misschien gaan ze straks één keer in de maand een Indisch restaurant openen in onze studio”, zegt Stroet. Dit zijn nog maar enkele ingrediënten van de dag. “Mensen moeten echt even komen kijken en de sfeer letterlijk en figuurlijk komen proeven.”

Stroet heeft ook een presentator in dienst genomen. Hans Niessink zorgt voor het nodige commentaar en praat de dag aan elkaar. Stroet: ”Heel Neede moet weten dat in Neede de eerste bakstudio van Nederland wordt geopend.” Van 10.00 tot 17.00 uur wordt de open dag gehouden.

Meer informatie op de website: www.stroetsbakstudio.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven