Duits team is winnaar bij jeugdtoernooi

EIBERGEN – Voor het eerst in 64 jaar nam er een Duits team deel aan het traditionele jeugdtoernooi van FC Eibergen. Prompt ging dit team, SG Coesfeld E1, met één van de hoofdprijzen aan de haal. Opvallend was verder dat alle teams van gastheer Eibergen in de prijzen vielen. Het evenement werd, enkele buien na het middaguur uitgezonderd, onder goede weersomstandigheden afgewerkt. De wedstrijden verliepen sportief, mede door de goede arbitrage.  Na afloop zette clubvoorzitter Johan Schot scheidsrechter Dick Wagendorp in het zonnetje, omdat hij voor de 25e keer zijn fluit hanteerde bij dit toernooi.

In de F-klasse ging de finale tussen FC Eibergen en Twenthe Goor. De jonge Tukkers waren net te sterk: 0-1. SG Coesfeld werd winnaar van de E-klasse. De debuterende Duitsers zetten in de eindstrijd Rood Zwart vrij eenvoudig aan de kant: 4-0. Na het middaguur kwamen de C- en D-jeugd aan bod. Bij de D-pupillen werd de eindstrijd een Enschedees onderonsje tussen EMOS en Enschedese Boys. Uiteindelijk moesten er strafschoppen aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen.

EMOS bleek met een eindstand van 5-4 de sterkste. De C-jeugd leverde een finale op tussen Eibergen en AZSV. De ploeg uit Aalten was de betere: 0-3 Eindstanden, F-jeugd: 1. Twenthe Goor, 2. FC Eibergen, 3. Achilles’12 (Hengelo O.), 4. Rood Zwart (Delden). E-jeugd: 1. SG Coesfeld, 2. Rood Zwart, 3. ABS Bathmen), 4. FC Eibergen. D-jeugd: 1. EMOS, 2. Enschedese Boys, 3. FC Eibergen, 4. Rood Zwart. C-jeugd: 1. AZSV, 2. FC Eibergen, 3.Enschedese Boys, 4. SC Neede.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven