FC Eibergen wint in de hitte van Vogido

EIBERGENIn een verzengende hitte won het eerste zondagteam van FC Eibergen met 4-3 van Vogido, dat als titelkandidaat van de ‘Twentse’ 3e klasse A wordt beschouwd. De bezoekers begonnen sterk en dicteerden aanvankelijk de wedstrijd. Tot uitgespeelde kansen kwam de ploeg uit Enschede echter niet. Eibergen was besluitvaardiger en de openingstreffer viel dan ook aan de andere kant door Niels Weeink. Vervolgens kwam Vogido goedkoop op voorsprong door een eigen doelpunt van Jan Willem Kluivers en een dubieuze strafschop waarbij uitgerekend een speler van Vogido de bal met de hand beroerde.

Eibergen liet zich niet van de wijs brengen en na de eerste drinkpauze kwam na een snelle tegenaanval een voorzet van nieuwkomer Niels Bloemen op de hand van de tegenstander. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnen geschoten door Maarten Teutelink. Voor rust viel ook nog de 3-2 na een mooie aanval, waarbij Jacco Smeenk een dieptepass subliem controleerde en wederom Weeink kon binnen schieten.
Na de rust was de temperatuur nog een paar graden opgelopen wat het tempo in de wedstrijd niet ten goede kwam.

Er werden daarom twee drinkpauzes ingelast. De Eibergse defensie gaf nog maar weinig weg. Toch kwam Vogido op gelijke hoogte uit een corner waarbij de bal door verschillende Eibergenaren gemist werd. Het slotakkoord was weer voor FC Eibergen. Na een defensieve fout aan Vogido-zijde was het Bloemen die voor de eindstand 4-3 zorgde.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven