Fikse nederlaag voor team FC Eibergen

EIBERGEN – Een collectief mentaal falen heeft FC Eibergen een fikse nederlaag opgeleverd in zijn laatste bekerwedstrijd. In Wehl werd het tegen tweedeklasser Concordia liefst 5-0. Deze stand was nota bene bij rust al bereikt.   Omdat Grol een dag eerder bij DZC’68 met 2-4 gewonnen had, moest de thuisclub met minimaal zes doelpunten verschil van FCE winnen om poulewinnaar te worden. Lange tijd zag het er naar uit dat dit resultaat moeiteloos behaald zou worden, maar uiteindelijk kwam het net niet zo ver.

Al hadden de bezoekers daar uiteraard allemaal geen boodschap aan.   Wat Eibergen in de eerste helft kwam doen op sportpark De Grindslag werd niet duidelijk. De ploeg prutste maar wat raak en er viel geen enkele lijn en beleving in het spel te ontdekken. Zonder dat Concordia zich al te zeer hoefde in te spannen, leidde dit keer op keer tot een treffer.

Al na vier minuten was het raak. Een afstandsschot werd door doelman Denver Bijlsma recht vooruit gestompt, waardoor een inkomende middenvelder in de rebound succesvol was. Vijf minuten later werd het 2-0, toen een schot van net buiten het strafschopgebied vlak langs de paal in het Eibergse doel verdween.

Daarmee was het leed nog lang niet geleden. Eerst kregen de Eibergenaren nog een dot van een kans, toen Stein Vrieze spits Joost Wassink oog in oog voor de doelman zette. Tot ontzetting van het Eibergse kamp schoof Wassink de bal echter langs de verkeerde kant van de paal. Kort daarop kreeg Tim Oortwijn nog een kans, maar de goalie was net iets rapper bij de bal.

Inmiddels waren de koppies bij veel FCE-spelers allang omlaag gegaan. In de 25e minuut werd het 3-0, toen een aanvaller een hoekschop ongehinderd kon inkoppen. Drie minuten later trilde het Eibergse net andermaal. Nu verdween een schot van 25 meter in de uiterste hoek van het doel. Terwijl iedereen zich al richting koffie begaf, volgde het mooiste moment van de wedstrijd. Een middenvelder van Concordia kogelde de bal van grote afstand strak in de rechterbovenhoek van de Eibergse goal: 5-0. “Tegen een zwakke wedstrijdinstelling valt niet te trainen”, verzuchtte trainer Arno Leppink op dat moment.   Op dat moment leken de gastheren overduidelijk op weg om winnaar van de poule te worden. Maar de tweede helft gaf een toch iets ander spelbeeld. Concordia bleef de betere ploeg en kreeg ook enkele fraaie kansen.

FCE had de zaken echter wat beter onder controle, zonder overigens tot goed spel te komen. Het meest verontrustend was dat er geen enkele doelrijpe kans werd gecreeërd. Het bleef bij enkele ‘halve kansen’. Intussen daalde het tempo en leek het er op dat Concordia in alle rust op de bevrijdende zesde treffer wachtte. Die kwam er echter niet, zodat de tweede helft in feite in 0-0 eindigde en Grol doorging naar de tweede bekerronde.

Al met al, een week voor de start voor de competitie, een uitermate teleurstellend optreden van FC Eibergen. Dit nadat de wedstrijden tegen DZC’68 en Grol (de tweede helft) erg hoopgevend waren. Belangrijkste les mag zijn dat het ontbreken van de juiste wedstrijdinstelling vrijwel altijd een fatale afloop heeft. Ook de zeer magere doelpuntenproductie is nog een reden tot zorg.