Groep Tour for Life-rijders zijn vertrokken

tn_dsc07997EIBERGEN – Vrijdagmorgen – in alle vroegte – werden de Eibergse Tour for Life-rijders op het Zwikkelaarsplein in Eibergen uitgezwaaid. Voor familie en vrienden was het afscheid en vertrek emotioneel. Vooral voor de kinderen is het erg moeilijk om papa een week lang te missen (zie foto). De mannen vertrokken 24 augustus rond 07.00 uur per auto richting de Italiaanse Alpen (zie video). Samen met zevenhonderd renners doen ze mee aan de Tour for Life (een wielertocht voor het goede doel). Op 26 augustus starten alle deelnemers in het plaatsje Bardonecchia.

De Eibergenaren Maico Lansink, Dennis Penterman, Paul ter Hedde, Raymond Koudijs, Ronald Penterman, Ruud Stevens, Patrick Lansink, Gerard Ruesink en Marcel Wissink fietsen elke dag 150 kilometer voor Artsen zonder Grenzen. Naast de sporters gaan er ook twee ploegleiders uit Eibergen mee (Raymond Wessels, Robert Koppelman). De rijders bedwingen onder andere de Alpe d’Huez, de Madeleine en de Grand Ballon. Dit jaar doen er een record aantal ploegen mee (80 stuks). Op 2 september worden de rijders feestelijk binnengehaald in Valkenburg.

De ploeg uit Eibergen heeft 34000,00 euro binnengehaald voor Artsen zonder Grenzen. In totaal staat de teller op 1,5 miljoen euro. Volgens de organisatie een recordbedrag. Tijdens de wielertocht zijn de rijders te volgen via www.tourforlife.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3016]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven