Groot alarm voor brand op boerenbedrijf

tn_dsc08516RIETMOLEN – De meldkamer van de brandweer Noord- en Oost- Gelderland heeft maandagmiddag rond 12.00 uur groot alarm geslagen tijdens een brand op een boerenbedrijf aan de Weenkweg in Rietmolen. Brandweerkorpsen uit Neede, Eibergen en Borculo werden opgeroepen om ter plaatse te komen. Op het bedrijf was brand ontstaan in een werkplaats. Gelukkig kon het vuur snel bestreden worden en bleef de schade beperkt. De politie werd ook ingezet bij het incident.

“We hebben de brand meteen opgeschaald naar middelbrand omdat we in het buitengebied zitten. De waterwinning kost daar veel tijd”, aldus de brandweer. De boer was rond elf uur met een haakse slijper aan het slijpen in zijn werkplaats. “Ik moest even weg, toen ik terug kwam stond de boel in brand. De vonken zijn waarschijnlijk ergens opgekomen en daardoor is de brand ontstaan.”

De brandweer is ongeveer een half uur bezig geweest met nablussen. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de brand. Rond 12.45 werd het sein brandmeester gegeven. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen.


Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3026]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven