Joep en Ronald samen over de eindstreep

tn_dsc08363EIBERGEN – Hardlopers Joep Brinkers en Ronald Boomkamp uit Eibergen werden zondagmiddag tijdens de kermisloop allebei tot winnaar uitgeroepen. De mannen kwamen samen over de finish (hand-in-hand, 18,17 minuten). ”Eigenlijk moeten we het regelement van de elfstedentocht hanteren en beide heren diskwalificeren. Maar we hebben als comité besloten dit niet te doen”, zegt Erno van den Heuvel tijdens het bekend maken van de uitslagen. De kermisloop ging ondanks de regen gewoon door. “Als het was blijven onweren dan hadden we de loop afgelast.”

Over deelname had het comité kermisloop niets te klagen. Van den Heuvel: “We hadden verwacht dat het minder zou zijn door de flinke regen val. Maar we hebben net zoveel lopers als vorig jaar.” Tijdens de loop maakte Ronald Boomkamp een domme fout. Hij dacht na één ronde al dat hij de winnaar was. “We schreeuwden dat hij verder moest lopen.”

Voor de deelnemers was het een zware tocht. Vooral het parcours langs de Berkel was zwaar. Bij de dames ging Zerline de Boer (20,35) met de eerste prijs naar huis. Gevolgd door Wilma Luggenhorst (2e, 21,53) en Debbie Geurts (3e, 22,22).

Thomas Doesburg won de derde prijs bij de mannen (18,37). In totaal deden er ruim tachtig lopers mee aan de kermisloop.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3022]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven