Museum draait de tijd honderd jaar terug

BORCULO – Op Zondag 26 augustus gaat boerderijmuseum De Lebbenbrugge in Borculo van 13.00 tot 16.30 uur zestig tot honderd jaar terug in de tijd. Er is een optreden van de boerendansgroep De Lebbenbruggedansers en als gast is er de West-Friese dansgroep uit Schagen. Daarnaast is er nog een speciaal optreden van The Dutchdansers.

Deze gelegenheidsgroep, waarin ook drie Berkellandse dansparen zijn opgenomen, vertegenwoordigt Oost-Nederland binnenkort op een internationaal folkloristisch festival in Zuid-Korea. Tevens is er een show van historische kleding en oude motoren en er worden demonstraties gegeven van een aantal werkzaamheden van weleer als mandenvlechten, klompenmaken, zeis haren, strodokken maken en houtdraaien. U kunt zien hoe er vroeger, voordat de wasmachine bestond, werd gewassen.

Er worden aardappels gerooid en met de eigen dorsmolen diverse granen gedorst. En de jonge ganzenhoedsters uit Gelselaar demonstreren hoe vaardig zij hun ganzen hoeden. De deelnemers zijn allen gekleed in kledij van zo’n honderd jaar geleden. Dit openluchtgebeuren is vrij toegankelijk.

In de schuur van De Lebbenbrugge is nog de expositie Van Sint Gallus tot Sint Jaopik, een tentoonstelling en video over de roggeoogst van vroeger. De Lebbenbrugge is nog t/m 30 september en van 13 t/m/ 28 oktober (de beide herfstvakantieweken) van 11 tot 17.00 uur geopend.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven