Tourclub Eibergen houdt veldtoertocht

EIBERGEN – Na een aantal prachtige zomerse weken waarin veel toerfietsers tochten maakten op hun ‘stalen’ ros, nadert ook weer het seizoen waarin de vele veldrijders, mountainbikers en cyclocrossers aan hun trekken komen. Eén van de eerste tochten in de regio is de Bos&Veen Tocht georganiseerd door Tourclub Eibergen (TCE). Nog steeds pakken tourfietsers hun mountainbike of cyclocrossfiets om de uitdaging aan te gaan een flink aantal kilometers over zandpaden, langs beekwallen of kronkelende bospaden te crossen.

Zondag 9 september organiseert Tourclub Eibergen – TCE – voor de eerste keer dit veldritseizoen een toertocht. De club heeft een fraaie tocht ontworpen; deze loopt in grote lijnen richting Assinkbos, Haaksbergerveen en het Duitse grensgebied. De tocht kan gekenschetst worden als afwisselend en als een mooie overgang ‘van de weg naar het veld’.

In het parcours zijn o.a. opgenomen het Slingerbos, de Mallumse Es, het Lankheet, Haaksbergerveen en bossen in de buurt van de Lüntener Fischteich. Ook wordt op onderdelen de bestaande MTB-route in Assinkbos en veen gevolgd. Deelnemers kunnen inschrijven voor drie afstanden: 25, 35 en 55 km. Alleen de laatste afstand gaar richting het Duitse grensgebied. In de routes zijn twee controlepunten / verzorgingsposten ingelast waar deelnemers hun eventuele energietekort kunnen bijvullen.

De start is tussen negen en tien uur ’s morgens; er wordt gestart bij de Pickerhal in Eibergen. Behalve bij de sporthal kan men zijn auto ook parkeren op het Zwikkelaarsplein en op de Brink. TCE verwacht dat er honderden enthousiaste ‘bikers’ naar Eibergen komen. Zie ook: www.tceibergen.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven