Touwtrekkers Heure opnieuw kampioen

BORCULO – Op het slottoernooi van de touwtrek competitie Gewest Oost, dat door het Hengelose TTV Oele werd georganiseerd, wist het 720 kg. team van het Borculose TTV Heure haar titel met succes te prolongeren. Na eerder al het Nederlands Kampioenschap in deze klasse voor de vierde achtereenvolgende keer te hebben gewonnen pakten ze ook de titel in het Gewest met ruime voorsprong op naaste concurrent TTV Vorden. De touwtrekkers van Vorden wisten in de 680 kg.A klasse de beker wel te winnen.

Tweede, op grote achterstand, werd TTV Eibergen. De strijd om de derde plaats was een erg spannende tussen TTV OKIA uit Holten en TTV Heure. Na acht toernooien bleken beide teams evenveel punten te hebben en moest op het eindtoernooi nog een beslissingswedstrijd worden getrokken. Na een zware strijd werd TTV Heure, met luide aanmoedigingen vanuit het publiek, de uiteindelijke nummer drie.

De teleurstelling werd voor de Holtense mannen nog groter toen, na een totale offday, bleek dat ze op deze slotdag het kampioenschap in de 680 kg. B klasse moesten afstaan aan nieuwkomer Peco uit Teuge. In de 640 kg. A klasse werd TTV Eibergen kampioen gevolgd door TTV OKIA en Vios Bison uit Beltrum. Olden Eibergen won de 640 kg. B klasse.

Ook hier werd de stand op de laatste dag nog veranderd: TTV Eibergen werd met 1 punt voorsprong op de Hagmӧltrekkers uit Beckum toch nog tweede. Bij de dames ging de titel, zoals verwacht naar het team van TTV Oele voor Schutshof en TTV Eibergen.

Volgende week vertrekken de meeste touwtrekkers naar het Zwitserse Appenzell waar de Wereldkampioenschappen van 6 t/m 9 september zullen worden gehouden. De teams van TTV Heure, TTV Eibergen en Vios Bisons zullen, met enkele spelers van andere clubs,  als Nationaal team ons land vertegenwoordigen in 4 verschillende gewichtsklassen.

Een aantal jeugd- en damesleden van deze verenigingen zijn opgenomen in de Nationale dames en jeugd selectie.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven