Voetvalverslag FC Eibergen tegen DZC’68

EIBERGEN – Tegen zaterdagtweedeklasser DZC’68 heeft het eerste zondagteam van FC Eibergen zijn echte serieuze test goed doorstaan. Na twee keer 45 minuten stond het 1-1. Met die uitslag mocht de bezoekende club uit Doetinchem nog het meest tevreden zijn. Ten opzichte van vorig seizoen begon de thuisclub met één nieuweling in de basis, de van HSC’21 overgekomen Stefan Lankheet. Hij bekleedde de positie van linksback. DZC (vorig seizoen uit de eerste klasse gedegradeerd) begon sterk en had twintig minuten lang het initiatief.

Daaruit ontstonden enkele penibele situaties voor het Eibergse doel, maar met enig fortuin bleef de nul gehandhaafd. Juist op het moment dat de gastheren beter in de wedstrijd kwamen scoorden de gasten. Op rechts legde de rechterspits van DZC twee Eibergse verdedigers vrij simpel in de luren, waarna hij het speeltuig tussen de benen van doelman Denver Bijlsma doorschoof. Eibergen liet zich er echter niet door van de wijs brengen. Vijf minuten voor rust viel de gelijkmaker. Jacco Smeenk zette zich achter een vrije trap en die vloog over de Doetinchemse muur via de binnenkant van de verste paal tegen het net: 1-1.

Na rust was het aanvankelijk DZC dat andermaal probeerde de hoofdrol op zich te nemen. De bezoekers drukten de gastheren terug, maar de ploeg van trainer Arno Leppink speelde zeer gedisciplineerd waardoor dit geen enkele goede kans opleverde. Na enige tijd lukte het Eibergen om de rollen min of meer om te draaien. Dit leverde een drietal zeer goede mogelijkheden op. De beste was voor de pas 17-jarige van De Graafschap overgekomen Ruben te Molder, die als invaller het veld had betreden. Hij werd op prachtige wijze achter de verdediging van DZC gelanceerd, maar hij liet de bal iets te ver van zijn voet springen waardoor de goalie nog net redding kon brengen.

Al met al een zeer tevredenstellend optreden van de Eibergenaren. Er was veel beweeglijkheid en er werd echt als team gespeeld. Daarnaast lijkt de ploeg in de breedte gegroeid, al was nog niet iedereen terug van vakantie.