Belangstelling voor boerendag zeer groot

tn_dsc09395EIBERGEN – De eigenaar van landgoed Hilhorst liet mensen zien dat zagen en kloven geen zwaar werkje meer is (zie video), showteam ’the Black Riders’ vermaakte het publiek met een paardenshow, de weidevogelgroep Berkelland vertelde over de vele vogels in ons gebied en kopenslager Marinus Scholten uit Eibergen toonde zijn kunstwerken. Dit waren enkele ingrediënten van de succesvolle boerenmarkt die afgelopen zondag plaatsvond in in buitengebied Eibergen. Het zonnige en droge weer zorgde voor honderden bezoekers.

De boerenfair was ruim opgezet in een weiland aan ’t Brendeke. Ruim vijftig stands sierde het terrein. De Verenging Agrarisch Natuurbeheer Berkel en Slinge kijkt terug op een geslaagde dag. Wilfried Klein Gunnewiek vertelde tijdens de fair dat jaren terug ook een boerendag is opgezet in Eibergen. Maar zo groot als dit kan de VAN-man zich niet herinneren.

De VAN organiseerde de boerendag na aanleiding van het 15-jarig bestaan. Tijdens de fair werden er veel streekproducten gepromoot. Zo ook Achterhoeks brood (zie video over de Needse bakker).

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3072]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven