BV Overkamp boekt eerste overwinning

HOLTERHOEK – Het topteam van BV Overkamp heeft in de topteam competitie zijn eerste wedstrijd gespeeld. Nadat de eerste wedstrijd van de dag werd verloren werd de tweede ronde gewonnen.De Hecktische Biljartschool uit Lelystad won de eerste ronde met 4-2. Jacob Bergsma en Brian ter Braak verloren hun partij tegen resp. Edgar de Hek en Monique van Exter. Axel Büscher, foto, redde de eer door het bandstoten te winnen van Jacques de Beurs.

In de tweede ronde revancheerde Bergsma zich tegen De Hek. Met een slotserie van 145 finishte hij in de 9e beurt. Nederlands beste vrouwelijke biljartster Monique van Exter won ook haar tweede partij tegen Rob Pot. Axel Büscher behaalde de teamoverwinning door zijn tweede bandstoot partij winnend af te sluiten in 9 beurten.   Jacob Bergsma keek tevreden terug naar het debuut in de eerste divisie.

Het is een leerproces. De overstap van de kleine naar de grote tafel is niet gemakkelijk. Een klein foutje wordt direct afgestraft. Wat je op de kleine tafel makkelijker kon herstellen kan op de grote tafel direct al problemen veroorzaken. Met de eerste overwinning zijn we heel tevreden aldus Jacob Bergsma.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven