Etikon Haarlo begint met winst en verlies

HAARLO – Titelverdediger Etikon uit Haarlo is de topteamcompetitie met winst en verlies begonnen. In Rumpt won de landskampioen wel met 5-1 van nieuwkomer Osdorp-Biljartshop Leiden uit Amsterdam, maar tegen gastheer De Graafschap Biljarts moest het drietal met 4-2 de eer laten aan de thuisclub. Henri Tilleman was de enige speler die beide partijen wist te winnen.

Eerst versloeg hij Wouter Heida in zeven beurten met 70-200 en in een spannende partij bleef hij tegen Europees jeugdkampioen Gert-Jan Veldhuizen na zes beurten met 140-200 aan de goede kant van de score. Patrick Niessen, die teamleider Bennie Deegens verving, won met 33-150 in vier beurten van de Amsterdammer Germ Bot, maar moest in zijn tweede partij na drie beurten toch het hoofd buigen voor Martien van der Spoel.

Ondanks een serie van 79 caramboles verloor de Belg de wedstrijd met 150-137. Tegenvallend waren de prestaties van Jean-Paul de Bruijn In zijn eerste partij bandstoten wist hij nog wel een remise na acht beurten te bewerkstelligen tegen George Kenter, maar tegen Dave Christiani had de Zeeuw niets in te brengen en verloor kansloos na acht beurten met 100-17. Komende zaterdag kan het team van Deegens de zaak weer recht trekken.

Dan wordt er in Haarlo gespeeld tegen respectievelijk het tweede team van de Wellse Vaert uit Steenbergen en tegen “angstgegner” T.T. The City uit Deventer. De wedstrijd begint om 11:00 uur.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven