FC Eibergen tegen Doetinchem: 3-3

Door Redactie op 03-09-2012

EIBERGEN – In en tegen Doetinchem heeft het eerste zondagteam van FC Eibergen een verdienstelijke rentree in de derde klasse gemaakt. Na 90 vrij hectische minuten stond er een 3-3 stand op het scorebord. De afgelopen twaalf seizoenen slaagde FC Eibergen/Sportclub Eibergen er slechts één keer in om de openingswedstrijd van het seizoen te winnen, dat was uitgerekend op bezoek bij Doetinchem. Uiteindelijk keerde de ploeg zondag met één punt huiswaarts, na een wedstrijd waar gemengde gevoelens aan werden overgehouden.

Doetinchem begon sterker aan de ontmoeting, met name de snelle buitenspeler van de thuisploeg kwam enkele malen gevaarlijk door. Doelman Dylan Bijlsma hield de ploeg in de beginfase op de been. De wedstrijd kantelde echter razendsnel. Een corner werd ingekopt door Maarten Teutelink en opzettelijk met de hand tegen gehouden. Een rode kaart was hierbij wellicht op zijn plaats geweest, maar de speler mocht blijven staan van de arbiter. De penalty werd door diezelfde Teutelink onhoudbaar binnen geschoten.

Slechts enkele minuten later werd de score verdubbeld. Na een lange pass verlengde Jacco Roerdink de bal voor de voeten van spits Stein Vrieze. Deze omspeelde de weifelend uitkomende keeper, waarmee de ploeg van Arno Leppink op rozen leek te zitten. Kort daarna kreeg Vrieze een uitgelezen mogelijkheid om het duel definitief te beslissen, maar na een goede actie schoot hij de bal in kansrijke positie over.

Uit het niets kantelde de wedstrijd wederom. Verdediger Dave Visser werd na natrappen ter hoogte van middellijn met een rode kaart uit het veld gestuurd, een beslissing waar niets op af te dingen viel. Tot overmaat van ramp belandde vlak voor rust een verre ingooi van Doetinchem voor de voeten van middenvelder Bram van Dooren, die de aansluitingstreffer kon aantekenen.

Na de pauze was de intentie van FC Eibergen om het spel van Doetinchem te ontregelen en het team zo ver mogelijk van het eigen doel af te houden. FCE kwam meteen goed weg door andermaal een verre ingooi die via een hoofd op de lat belandde. Intussen loerden de gasten op de counter. Behalve Doetinchem zelf hadden de Eibergen de grensrechter van die club als extra tegenstander. Bij elke gevaarlijke aanval stak de ‘assistent’ de vlag prompt de lucht in. Desalniettemin kreeg de ploeg van trainer Arno Leppink de wedstrijd meer en meer onder controle en kwam de thuisclub niet tot uitgespeelde kansen.

Een kwartier voor tijd viel alsnog de gelijkmaker toen een bal via het been van een FCE-verdediger voor de voeten van spits Jimmy Kempers caramboleerde en deze de bal langs Bijlsma werkte. Slechts enkele minuten later leek de genadeklap uitgedeeld, nadat teveel ruimte werd gegeven aan Van Dooren die wel raad wist met dit buitenkansje en knap raak schoot.

FC Eibergen leek geknakt en kwam enkele keren goed weg in de jacht op de gelijkmaker. De ploeg nam alle risico’s en bracht met Jarno Meijer een extra aanvaller in voor de lichtgeblesseerde Jan Willem Kluivers. Dit betaalde zich uit, na een goede steekbal verscheen een andere invaller, Niels Bloemen, alleen voor het vijandig doel. Deze bleef koelbloedig en tekende de gelijkmaker. Het had zelfs nog mooier kunnen zijn voor de gasten, want een minuut later werd Bloemen door Meijer opnieuw alleen voor de keeper gezet. Het slotakkoord was echter voor de grensrechter die ook deze keer onterecht afvlagde, waarna de scheidsrechter het signaal overnam.

Het was geen kwalitatief hoogstaande wedstrijd, maar wel boeiend voor de toeschouwers. Al met al mag FC Eibergen na de rode kaart blij zijn dat het alsnog een punt over de streep wist te trekken, des te meer omdat de gelijkmaker vlak voor tijd viel. Wanneer de ploeg met elf man had gespeeld, waren de drie punten waarschijnlijk binnen handbereik geweest.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->