FC Eibergen tegen Ruurlo eindigd met 1-1

EIBERGEN – Terwijl veel toeschouwers al een weg naar de uitgang zochten en het eerste zondagteam van FC Eibergen op zijn tweede opeenvolgende thuisnederlaag leek af te gaan, viel diep in blessuretijd alsnog de verdiende gelijkmaker tegen Ruurlo: 1-1. De wedstrijd kende geen hoog niveau. Er was opnieuw veel balverlies en de verdediging van de bezoekers gaf amper ruimte weg, waardoor er weinig mogelijkheden waren voor de thuisclub. Ook Ruurlo kreeg niet veel kansen, maar van dit team ging vaak toch net iets meer dreiging uit.

Na een aftastend begin verslikte centrale verdediger Jan-Willem Kluivers zich in de twaalfde minuut geheel, waardoor de bal recht in de voeten kwam van Jeroen Buunk die oog in oog met doelman Dylan Bijlsma geen fout maakte: 0-1. Daarna kabbelde het spel lange tijd op en neer. Het lekkere najaarszonnetje bood de meeste toeschouwers op dat moment meer vertier dan het spel tussen de lijnen.

Vooral via de sterk spelende aanvoerder Wouter Schouten zorgde Ruurlo af en toe voor gevaar. Maar Bijlsma stond de hele wedstrijd uitstekend te keepen en straalde veel zelfvertrouwen uit. Aan de andere kant liet zijn collega regelmatig een balletje los. De Eibergenaren wisten daar echter niet van te profiteren. Zo schoot Jacco Roerdink in de 25e minuut op doel en daarbij had de keeper opnieuw twee handelingen nodig om het speeltuig onder controle te krijgen.

In de slotfase van de eerste helft waren er nog drie kansjes voor de gastheren. Eerst schoot Jurre van Ruth vanuit de draai net naast en daarna zag Stein Vrieze zijn inzet gepakt door de doelman. Het dichtst bij een treffer was Maarten Teutelink. Zijn vrije trap scheerde rakelings langs de kruising.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Eibergen probeerde noodgedwongen de bakens te verzetten, maar slaagde daar niet echt in. Drie minuten na de hervatting kopte een Ruurloër na een iets te harde voorzet van links maar net langs de Eibergse paal. In de 54e minuut kregen beide partijen een mogelijkheid. Eerst zag Niels Weeink zijn schot gestopt door de keeper en bij de daaropvolgende tegenaanval vloog een ziendend schot pal langs de Eibergse kruising. Een flinke tegenvaller was daarna het uitvallen van Jacco Roerdink, die door zijn enkel ging. Waardoor de lijst met afwezigen er de komende weken wellicht niet korter op wordt.

In de 67e minuut was Ruurlo dicht bij een mogelijke overwinning. Schouten omspeelde met een goede actie de verdediging, maar opnieuw was het Bijlsma die de bal knap van zijn voeten plukte. Pas in de laatste tien minuten begon de thuisclub met meer overtuiging te spelen en werden de bezoekers ver teruggedrongen. Na een prachtige aanval deponeerde Jurre van Ruth het leer voor de voeten van invaller Bas van Duin, maar hij schoot in vrije scoringspositie via de lat over. Pal daarop moest Bijlsma handelend optreden na een inzet van dichtbij.

In de slotminuten zette Eibergen nog één keer alles op alles. En waar eigenlijk niemand meer op had gerekend, gebeurde toch nog. Ver in de extra tijd kwam er vanaf de rechterkant een lange voorzet van Tim Oortwijn, waarna Vrieze buiten bereik van de keeper perfect inkopte: 1-1. Dit was tevens de eindstand en die gaf de verhoudingen goed weer.