FC Eibergen wint met 3-1 van WVV’34

EIBERGEN – Voor eigen publiek deed het zondagteam van FC Eiibergen prima zaken door met 3-1 van WVV’34 te winnen.   Het zag er in de eerste helft absoluut niet naar uit dat de thuisclub de volle winst zou pakken. Het gemakkelijker combinerende WVV deelde de lakens uit, zonder dat er veel kansen ontstonden. De thuisclub kwam daarentegen zelfs tot geen enkele uitgespeelde kans. Na onnodig balverlies op het middenveld kon Bas Assink van de bezoekers drie minuten voor rust ongehinderd doorlopen en 0-1 aantekenen.

In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Dat veranderde toen Jacco Smeenk in de 65e minuut vanaf de linkerkant een vrije trap mocht nemen. Van grote afstand vloog de bal over alles en iedereen in de achterste hoek van het doel, 1-1. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. Invaller Tim Oortwijn deed bij zijn eerste balcontact prachtig werk. Hij zette vanaf links de bal voor, waarna de inkomende Jacco Roerdink vanaf de rand van het strafschopgebied keihard in de bovenhoek inschoot: 2-1.

Hierdoor verloor WVV het laatste restje hoop. Zes minuten voor tijd viel de beslissing. Na geklungel van doelman Wouter Assink schoot Oortwijn tegen de onderkant van de lat. In de paniek die daarop volgde werd invaller Jarno Meijer gevloerd en kreeg WVV’er Bas Assink zijn tweede gele kaart. Vanaf de strafschopstip zorgde Maarten Teutelink voor de einduitslag: 3-1.