Heren Schuurman BZC volop in training

BORCULO – Schuurman BZC, de landskampioen van vorig seizoen, is sinds begin augustus weer volop in training om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Dit weekeinde eindigde het team als tweede achter runnerup UZSC uit Utrecht in het door WS Twente georganiseerde Topwaterpolotoernooi in Hengelo (O.). Schuurman BZC kon door een aantal blessures en de afwezigheid van de jeugdinternationals Lars Reuten en Wicher Diallo niet op volle sterkte deelnemen. Diallo en Reuten spelen de komende week met Oranje het Europees Kampioenschap voor teams onder 19 jaar in Canet en Roussillon in Frankrijk.

 

Schuurman BZC heeft twee nieuwe spelers in haar team Thomas Lucas kwam over van ASC Duisburg en Rob Gottemaker kwam over van AZC Alphen. Richard van Eck en Dave Gabriel vertrokken uit Borculo. Door een gewijzigde opzet van de LEN Champions League is Schuurman BZC direct geplaatst voor de eerste ronde van dit Europese toernooi. Deze ronde wordt gespeeld in poules van zes teams en ieder team speelt vijf thuis- en uitwedstrijden.

De thuiswedstrijden worden gespeeld in zwembad Het Ravijn in Nijverdal in verband met de vereiste afmetingen van het bad. De wedstrijden worden georganiseerd in samenwerking met collega-club Het Ravijn. De loting voor de Champions League vindt plaats op 7 september a.s. in Canet en Roussillon in Frankrijk.

Op initiatief van AZ&PC wordt op zondag 23 september gespeeld om de Supercup. Landskampioen BZC en bekerwinnaar AZ&PC spelen dan in Amersfoort tegen elkaar.

Op woensdag 26 september staat de eerste Europacupwedstrijd gepland. Vervolgens wordt op zaterdag 29 september de eerste comptitiewedstrijd gespeeld tegen promovendus De Ham in Wormerveer.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven