WK: Heure wint als Nationaal team brons

BORCULO – In het Zwitserse Appenzell hebben de touwtrekkers van ttv Heure uit Borculo, na de zilveren plak in de Open club kampioenschappen, weer een medaille verovert in de Heren 700 kg.klasse. Deze keer was het als Nationaal team en werd het brons. Voor dit team had Heure drie spelers ter versterking erbij gehaald van collega verenigingen. Na uiterst spannende wedstrijden in de voorrondes wisten ze als tweede te eindigen achter de latere Wereldkampioen Ierland.

In de halve finale troffen de Borculose mannen Zweden. De eerst trek werd verloren, waarna alles op alles werd gezet om de tweede trekbeurt te winnen om zo een beslissende derde trek te forceren. Dit lukte uiteindelijk en er was weer hoop, deze vervloog echter vrij snel toen de Zweden een sterke aanval inzetten. Het punt ging naar de tegenstander en dus restte Nederland slechts de strijd om de derde en vierde plaats tegen Zwitserland, vooraf een van de favorieten voor de titel. Nederland wist zich echter te herpakken en sleepte het brons binnen.

Uiterst tevreden met dit resultaat konden ze  gaan genieten van de andere klassen. Onder andere de relatief nieuwe klasse voor Mixed teams 600 kg. In deze selectie zat een lid van ttv Heure, hier werd een zilveren plak gehaald. Ook een lid van Heure was opgenomen in de jeugdselectie die voor het eerst sinds jaren weer meedeed aan een Wereldkampioenschap.

Zij wisten met een zeer jong team een vierde plaats te halen. Naar verwachting komen de touwtrekkers maandagavond weer thuis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven