Holland Mineraal begint met nederlaag

HAARLO – Holland Mineraal had zich de start van de competitie beter voorgesteld. Thuis werd met 0-8 van de kampioen van 2011/2012, A1 Biljarts uit Apeldoorn verloren. “Al de vier spelers van de gasten hebben wel verdiend gewonnen, maar met een beetje meer geluk aan onze kant had er toch wel een 4-4 remise ingezeten”, aldus  captain. Ronny Hazewinkel. “Misschien met uitzondering van Jelle Pijl, die met 42-50 in 45 beurten Henk Blauw Blomme verloor, hadden we op de andere tafels best mogelijkheden”, zo vervolgt hij.

Stefan Spilleman trok tegen Martien van der Spoel, na de gehele wedstrijd te hebben voorgestaan, toch met 43-50 na 39 beurten aan het kortste eind. Van der Spoel had daar onder andere wel een serie van zes caramboles voor nodig op het eind van de wedstrijd. Stefan Galla kon Michael Nillsson tot 43-43 goed bijhouden, maar ook hij stond na 47 beurten met lege handen: 45-50.

Anno de Kleine ondervond de kracht van de in topvorm verkerende Raimond Burgman. Bij de stand 41-41 maakten beide spelers prima series van respectievelijk 5 voor de speler van de thuisclub en zes voor zijn tegenstander, maar het slotakkoord in de deze spannende wedstrijd was toch van de speler van de gasten.

“De start met nul punten is natuurlijk niet denderend, maar gelet op het feit, dat wij Murat Coklu moesten missen en het goede spel en de mogelijkheden die er waren op winst zullen we echt niet wanhopen en komen de punten echt wel”, aldus Ronny Hazewinkel.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven