Holland Mineraal pakt eerste punten

Door Redactie op 16-09-2012

HAARLO – Na het verlies in de openingswedstrijd tegen A1 Biljarts, 0-8, en de 6-2 nederlaag afgelopen zaterdag in Sluiskil tegen Dallinga-Frans Bevers, pakte Holland Mineraal zondag meer dan verdiend de eerste twee competitie punten van dit seizoen. In eigen huis werd het nog ongeslagen ’s Lands Wevaren/Iets Anders met 5-3 verslagen. “Het zou ontzettend sneu zijn geweest als we vandaag opnieuw met lege handen waren achtergebleven”, aldus captain Ronny Hazewinkel. “In de beide voorgaande wedstrijden waren we heel dicht bij minimaal een puntendeling, maar gelukkig rolden de ballen vandaag wel onze kant op”.

Zaterdag was alleen Stefan Spilleman die de volle twee partijpunten wist binnen te halen. Hij versloeg in 51 beurten Berry Dallinga met 43-50. Jelle Pijl, die halverwege tegen Glenn Hofman nog op een comfortabele 31-21 voorsprong had gestaan verloor uiteindelijk met 50-41. Anno de Kleine ondervond de sterkte van Frédéric Caudron en delfde met 50-37 na 31 beurten het onderspit. Fabian Blondeel was niet opgewassen tegen de tweede Belg, Peter de Backer, en verloor kansloos met 50-27 na 31 beurten. In de wedstrijd tegen de Zeeuwse formatie uit Kwadendamme zondag was het opnieuw Stefan Spilleman die het voortouw nam voor een goede uitgangspositie na twee partijen. Bij de stand 41-46 tegen Kees Wittens, produceerde hij achtereenvolgens 3, 5 en 1 carambole en besliste op deze manier de partij in zijn voordeel.

Wittens kwam na 52 beurten niet verder dan 47 caramboles. Op de andere tafel ontspon zich een titanenstrijd tussen Fabian Blondeel en Ronnie Daniels. En met name deze laatste had over geluk niet te klagen. Waar bij de Duitser alles net niet was lukte het wel bij zijn tegenstander. Na 48 beurten trok hij dan ook met 49-50 aan het langste eind. Jelle Pijl kwam tegen Henk Habraken uitstekend uit de startblokken, opende met een serie van 11 caramboles en stond na zeven beurten op een 23-6 voorsprong. De sluwe vos Habraken deed in de negende en tiende beurt nog wel iets terug met series van zeven en vier caramboles, maar de Tukker zag op tijd het gevaar, scoorde in de veertiende beurt een serie van zeven caramboles en sloot de wedstrijd in stijl af met een serie van acht. Habraken bleef na 22 beurten op 29 caramboles steken.

Het wachten was toen nog op de uitslag van de wedstrijd tussen de twee kopmannen, Anno de Kleine en de nog ongslagen Francis Forton. Het was constant stuivertje wisselen, maar De Kleine finishte bij de stand 47-47 als eerste na 37 beurten, maar Forton, die in de twee voorgaande wedstrijden al series van negen caramboles had gemaakt, had nu dan ook geen moeite om in de nabeurt de laatste drie caramboles te maken.

“Wij zijn van die hatelijke nul verlost en kunnen ons weer richten op de komende wedstrijden en kunnen dan ook weer beschikken over onze toppers Coklu en Galla”, aldus een opgeluchte Ronny Hazewinkel.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->