Holland Mineraal verliest in Amsterdam

HAARLO – Het is het team van Ronny Hazewinkel niet gelukt om de opgaande lijn ingezet tegen Landswelvaren in Amsterdam/Osdorp tegen Van der Broek/Hanbat een vervolg te geven. De Lochemse formatie verloor van de ploeg die eveneens twee punten uit drie wedstrijden had behaald, met 6-2. Al na twee partijen keken de gasten tegen een 4-0 achterstand aan door nipte verlies partijen van Anno de Kleine en Jelle Pijl.

De Hengeloër stond kort voor de eindstreep tegen Sander Jonen nog op een 43-46 voorsprong maar met series van drie en vier caramboles ging de winst na 36 beurten naar Jonen. Op de andere tafel verloor De Kleine met 50-49 van Dick van Uum die als eerste na 56 beurten finishte . De Kleine had nog wel de nabeurt, maar van de vier benodigde caramboles wist hij er helaas maar drie te maken.

Frans van Schaik kende tegen Stefan Galla een prima start en stond na 11 beurten al op een 27-12 voorsprong.  De Duitser probeerde in het tweede deel nog wel iets terug te doen, maar na 27 beurten greep de Amsterdammer de winst. Galla bleef op 28 caramboles steken. Op de andere tafel leek Won Kang tegen Murat Coklu zonder problemen de winst naar zich toe te trekken.

De jonge Koreaan stond na 18 beurten op een 31-20 voorsprong, maar in het tweede deel vocht de Turkse kopman zich terug in de wedstrijd met series van negen en elf caramboles en wist uiteindelijk met 38-50 na 27 beurten de eer voor de ploeg van Ronny Hazewinkel te redden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven