Instellingen tekenen voor samenwerking

REKKEN – Op 17 september tekenden de betrokken bestuurders van Dimence, Trajectum en Oldenkotte een intentieverklaring tot samenwerking. De drie instellingen spelen hiermee in op de verwachtte vervlechting van geestelijke gezondheidszorg, verstandelijk gehandicaptenzorg en forensische zorg.

Dimence, Trajectum en Oldenkotte signaleren een toenemende zorgvraag van licht verstandelijk beperkten (LVG), die naast hun beperking kampen met psychiatrische – en gedragsproblemen, al dan niet in combinatie met een forensische titel. De samenwerking van Dimence, Trajectum en Oldenkotte kan de kwaliteit van behandeling van deze doelgroep met deze complexe zorgvragen, sterk verbeteren.

De komende periode werken de instellingen verder uit hoe specifieke deskundigheid over en weer kan worden ontwikkeld en ingezet ten gunste van deze cliënten. De ambitie van de drie organisaties is het leveren van toonaangevende zorg aan deze bijzondere doelgroep.

Speerpunten hiervoor zijn in de overeenkomst genoemd. Onder meer gaat het om geïntegreerde poliklinische zorg en de crisisfunctie.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven