Jongedierendag in Ruurlo zeer geslaagd

RUURLO – Op zaterdagmorgen 29 september hebben de kleindieren verenigingen van Neede, Borculo en Ruurlo (NPV-Neede, BPKV Borculo en Nieuw Leven Ruurlo) voor de vierde keer gezamenlijk hun Jongedierendag gehouden bij de familie Wassink aan de Wiersseweg in Ruurlo.

Tijdens de Jongedierendag worden de dieren die dit jaar geboren zijn door landelijk gekwalificeerde keurmeesters beoordeeld waarbij de fokker en overige belangstellenden de keurmeester vragen mogen stellen waarom hij tot zijn oordeel komt. Vooral voor beginnende fokkers is dit een prima gelegenheid om te weten te komen waar op te letten bij de dieren.

De fokkers van de drie verenigingen stuurden gezamenlijk ruim 230 dieren in. De drie Berkellandse kleindierverenigingen kijken met tevredenheid terug op een geslaagde keuring die ook volgend jaar gepland staat op de laatste zaterdagmorgen van september.

De winnaars waren bij de – Hoenders; Bennie Wassink uit Ruurlo met een Wyandotte – Dwerghoenders; Wilco Popkes uit Borculo met een Antwerpse Baardkriel – Konijnen; Lammert Blikman uit Ruurlo met een witte Wener – Sierduiven; Johan Tijink uit Neede met een Engelse dwergkropper meeuw.

De jeugdwinnaars waren bij de – Hoenders ; Bart & Rick Slijkhuis uit Neede met een Welsumer – Konijnen; Ramon Oonk uit Neede met een Alaska.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven