Meer aandacht voor het prestatievoetbal

EIBERGEN – FC Eibergen gaat zich vanaf het seizoen 2013-2014 focussen op prestatievoetbal op zondag. Dat werd deze week bekendgemaakt op de ledenvergadering. Samen met de gemeente Berkelland maakt de club tevens plannen om de voetbalvelden te verhuizen naar een nieuwe locatie.  Op de vergadering waren liefst 207 leden en andere belangstellenden aanwezig, inclusief diverse leden van de gemeenteraad van Berkelland. Vice-voorzitter Henk Boevink liet weten dat het ledenaantal vorig seizoen opnieuw is gestegen.

De teller staat nu op 1.047. Als voorzitter van de commissie Financiën kon hij het verenigingsjaar 2011-2012 afsluiten met een batig saldo. Bij de bestuursverkiezingen werden Paul Bauhuis (voorzitter commissie Faciliteiten) en Jan Willem Kluivers (voorzitter commissie Communicatie) herbenoemd. Ook Boevink zelf (voorzitter commissie Financiën) werd herbenoemd. Met ingang van komend seizoen komt de focus van het prestatievoetbal op zondag te liggen. Er zullen dan op zondag twee ‘prestatieteams’ actief zijn en op zaterdag één ‘selectieteam’. Jeugdspelers blijven vrij in hun keuze, maar de bedoeling is om hen zoveel mogelijk naar het sterkste zondagteam te begeleiden.

Van de 190 aanwezige leden stemden er 180 voor dit voorstel en 10 tegen. De insteek van zowel FC Eibergen als van de gemeentelijke politiek is dat de club een accommodatie op een andere locatie krijgt, waarbij het nieuwe complex wordt geprivatiseerd. Dit plan krijgt de voorkeur boven nieuwbouw op de huidige locatie, want ook de velden zijn aan vervanging toe. De bedoeling is dat het nieuwe complex veel dichter bij de bebouwde kom van Eibergen komt te liggen.

Om het tekort aan vrijwilligers op te vangen, worden leden in de toekomst verplicht om minimaal 12 uur per seizoen vrijwilligerswerk te doen. Voor leden tot 16 jaar wordt deze verplichting overgedragen aan hun ouders c.q. begeleiders Bij de huldigingen ging de meeste aandacht uit naar Gerrit Meddeler. Hij vierde zijn diamanten jubileum (60 jaar lid). De overige jubilarissen waren: Jan Olthof, Renë Beuting (beiden 50 jaar lid), Gerrit ter Maat, Dinant Saaltink, Harry Zweerink (allen 40 jaar lid), Eddy Dijkstra, Tjebbe Raveling, Paul Westhuis, Arjan Temmink, Arjan van de Berg, John te Vergert, Bernard Onnink, Michel Wielens, Barry Wantia, Bert Kruisselbrink en Gert-Jan Schot (allen 25 jaar lid).

Bij de mededelingen maakte Boevink bekend dat er gesprekken hebben plaatsgevonden met een aantal ontevreden ouders. Zij waren boos over de in hun ogen te lage indeling van hun kinderen. Achteraf bleek volgens Boevink alles ‘een storm in een glas water’. “De gesprekken die we met de betrokkenen hebben gehad waren positief en iedereen onderschreef de normen en waarden die wij als club hanteren.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven