Needse diëtisten hebben nieuwe ‘praktijk’

BORCULO/NEEDE – Diëtisten Joyce Westhoff en Judith Westhuis en verloskundigen Femke Pelgrum en Loes Oude Weernink gaan samenwerken. ”In de praktijk merkten we dat er regelmatig vragen kwamen over voeding tijdens zwangerschap en dat leek ons een goede aanleiding om hierop in te spelen. Een gezonde levensstijl is voor vrouwen die zwanger willen worden, tijdens en na hun zwangerschap van groot belang”, aldus Joyce Westhoff. Met deze samenwerking heeft Borculo een nieuwe diëtistenpraktijk (in het pand van Materna).

Diëtisten- en voedingsadviespraktijk Joyce Westhoff heeft locaties in Eibergen, Neede, Hengevelde en vanaf heden ook in Borculo. De diëtisten begeleiden mensen op het gebied van allerlei voedingsvraagstukken. Hierbij kun je denken aan dieetadviezen bij onder andere Diabetes mellitus, overgewicht, ondergewicht, darm- en maagproblemen, COPD, hart- en vaatziekten en voedselallergieën. Daarnaast kun je ook terecht voor algemene voedingsadviezen, sportvoedingsadviezen en zwangerschapsgerelateerde voedingsadviezen.

Verloskundigenpraktijk Materna is gevestigd in Borculo en begeleidt vrouwen (uit Borculo, Ruurlo, Neede, Geesteren, Gelselaar, Haarlo, Noordijk of Beltrum) tijdens hun zwangerschap, bevalling en kraambed. Tevens is het mogelijk als je zwanger wilt worden adviezen te krijgen over hoe je zo gezond mogelijk aan hun zwangerschap kunt beginnen en hoe je zelf de gezondheid van jullie kind positief kunt beïnvloeden.  Het is gebleken dat de periode voor de zwangerschap en de eerste maanden van de zwangerschap meer invloed hebben op de gezondheid dan lang is gedacht.

Bij zwangerschapsgerelateerde voedingsadviezen kun je denken aan adviezen om de voeding volwaardiger te krijgen op een gezonde manier, bij een sterke gewichtstoename of –afname, bij misselijkheid, bij maag- en darmklachten (bv. obstipatie), bij hoge bloeddruk en bij ijzertekort. Na de zwangerschap kunnen er onder andere voedingsadviezen gegeven worden voor een gezonde voeding bij het geven van borstvoeding en natuurlijk ook om op een gezonde wijze je oude lichaamsgewicht te bereiken.

Materna is gevestigd aan de Steenstraat 8 in Borculo. Voor meer informatie over werkzaamheden, vergoedingen en openingstijden kun je kijken op www.verloskundigenmaterna.nl en www.dietistjoycewesthoff.nl. Of neem contact op via 0545-272323 (verloskundigen) of 06-51164399 (diëtisten).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven