Ontsnapte TBS’er dinsdag voor de rechter

REKKEN – De 28-jarige TBS-veroordeelde die zich zaterdag met geweld heeft onttrokken tijdens zijn begeleid verlof, wordt dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Almelo. De man wordt verdacht van verkrachting van en poging tot moord of doodslag op zijn begeleidster.

De man verbleef in een TBS-kliniek in Rekken. Het geweld en de daarop volgende ontsnapping vonden plaats tijdens een fietstocht die de man met zijn begeleidster maakte door het grensgebied van Nederland en Duitsland. De strafbare feiten zouden op Duits grondgebied zijn gepleegd. De man is aangehouden op grondgebied van de gemeente Haaksbergen. In afwachting van zijn voorgeleiding verblijft hij in een politiecel.

De man had TBS opgelegd gekregen voor zedendelicten. Het slachtoffer is na het incident overgebracht naar het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis. Uit privacy-overwegingen doet het OM verder geen mededelingen over het slachtoffer.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven