Trio Delta start concertseizoen in Ruurlo

RUURLO – Op zaterdag 6 oktober om 20.30 uur, kunt u weer genieten van een concert van de KunstKring (Trio Delta), in het Kulturhus in Ruurlo. De musici van Trio Delta bijten het spits af van het nieuwe concertseizoen van de KunstKring. Het ensemble bestaat uit Rebecca Huber – viool, Fernando Riscado Cordas – gitaren en Amanda Markwick – diverse fluiten. De getalenteerde en ervaren musici, laten u door de afwisselende combinatie met fluit, viool en gitaar, kennismaken met tedere, romantische kamermuziek uit het begin van de 19e eeuw.

Amanda uit de USA, werd al als kind betoverd door de gevoelige klank van de fluit en ging op zoek naar kunstzinnige verfijning van de muziek. In Den Haag behaalde zij haar bachelors diploma en vrijwel direct daarna vertrok zij als lid van diverse grote internationale orkesten op tournee door de VS en Europa. De historische fluit die zij bespeelt, de Flauto Traverso, is een 18e-eeuwse voorloper van de dwarsfluit. Vaak zijn deze fluiten al ruim een eeuw oud, meestal van hout gemaakt en soms van ivoor of glas. Rebecca, ook afkomstig uit de U.S.A., studeerde barok viool en al tijdens haar studie trad zij op als soliste, in kamermuziek ensembles en als orkestlid. Zij werkte mee aan veel internationale concerten en maakte in februari 2012 nog een tournee in Chili. Fernando, (Nederland) is een van de beste, hedendaagse, gitaristen.

Hij ontvangt veel lof voor zijn spel; in het bijzonder voor zijn verbazingwekkende klank en boeiende interpretaties. Fernando treedt in ensembles op en als solist in verschillende Europese landen, zoals Nederland, Italië, Frankrijk, Engeland en Spanje. Hij was lid van het wereldberoemde ‘Trio de Cologne’ met Zoran Dukic and Laura Young. Bij zijn diploma uitreiking kreeg hij twee bijzondere onderscheidingen: voor zijn professionaliteit en interpretatie. Al twee keer eerder gaf hij in Ruurlo een concert samen met Izhar Elias (deze won in 2011 de Nederlandse Muziekprijs) en toen maakte het duo een onvergetelijke indruk op het razend enthousiaste publiek.

Bij een solostuk op 6 oktober, bespeelt Fernando een in 1824 door Georg Stauffer (Wenen) gebouwd instrument. De diverse fluiten en de met darmsnaren bespannen (barok) viool vormen een sprankelende basis voor dit ensemble. De klank van de gitaar uit het Gemeentemuseum in Den Haag geeft er de tedere kleur aan. Werk van beroemde meesters zal de revue passeren, o.a. van Schubert en Paganini. Ook muziek van Italiaanse componisten, zoals Giuliani en Viotti staan op het programma. Solo gitaar en verschillende combinaties van instrumenten wisselen elkaar af, waardoor het concert heel levendig wordt.

De Kunstkring zorgt voor de romantische omlijsting van dit concert, door geen gebruik te maken van moderne schijnwerpers, maar van sfeervol kaarslicht. Zo wordt de ideale atmosfeer geschapen, om optimaal van deze muziek te kunnen genieten en weg te dromen bij een bloeiperiode in de muziek, die zijn weerga niet kent. Het concert van Trio Delta is het eerste van het seizoen.

Op www.kunstkringruurlo.nl kunt u het hele programma zien en kaarten kopen. Voor enkele concerten is het raadzaam om op tijd kaarten te bestellen. Bijvoorbeeld voor het concert van het Carel Kraaijenhof ensemble op 27 januari en van topzangeres Dina Medina uit Kaap Verdië op 23 februari.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven