Uitstekend resultaat voor spelers Etikon

HAARLO – “Wij hebben als team vandaag met twee 6-0 overwinningen een prima resultaat neergezet en het teleurstellend begin van vorige week weggepoetst”. Met deze woorden onderstreepte captain Patrick Niessen de gevoelens van zijn spelers en de aanwezigen zaterdag tijdens de tweede ronde van Topteamcompetitie Carambole. De Haarlose landskampioen begon uitstekend aan de confrontaties tegen respectievelijk De Wellse Vaert 2 uit Steenbergen en T.T. The City uit Deventer.

Henri Tilleman had geen kind aan Freek Ottenhof van de ploeg uit de koekstad en won in vier beurten het 47/2 met 200 tegen 10 caramboles. Even later won hij ook van Ian van Krieken, die zelf Ottenhof in twee beurten met 200-16 had verslagen. Met series van 90 en 91 caramboles van de Drontenaar in de eerste twee beurten kwam de man uit Noord Brabant, die nu niet verder kwam dan 50 caramboles, er niet aan te pas.

Jean-Paul de Bruijn, vorige week slechts goed van 1 partijpunt, was, ondanks een paar schoonheidsfoutjes, nu duidelijk beter bij de les en versloeg achtereenvolgens Ludo Kools van De Wellse Vaert in vijf beurten met 100-24, en Jos Bongers in vier beurten met 100-36. Hij deed dat met een slotserie van 65 caramboles. Patrick Niessen won zijn eerste partij in de allereerste beurt met 150-12 van Roy van Raay en in zijn partij tegen T.T. The City speler Micha van Bochem leek hij het huzarenstukje te evenaren, maar bij 135 caramboles miste hij de volgende op een haar na, maar na vier beurten haalde hij de eindstreep.

Van Bochem, die toen nog op nul caramboles stond, kwam in de nabeurt niet verder dan acht caramboles. “Deze uitslagen geven ons voldoende vertrouwen voor de toekomst en met name richting de vierde speelronde, wanneer wij op 3 november thuis twee andere favorieten ontvangen, namelijk De Wellse Vaert 1 en Biljartkeu.nl/de Veemarkt”, aldus een zeer tevreden Belg.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven