Videoclub Borculo biedt leerzame cursus

BORCULO – Welke videofilmer heeft dat niet? Als hij de opgenomen beelden bekijkt, merkt hij dat er veel overbodige dingen zijn opgenomen of dat er iets niet mooi op staat of dat bepaalde beelden niet mooi scherp zijn. Die zouden er eigenlijk tussenuit moeten. Maar hoe doe je dat? De leden van de Videoclub Borculo kunnen dat en willen dat ook anderen leren en daarna als ze eventueel lid worden ook hoe ze van hun opnamen een echte film kunnen maken. De 15-jarige Videoclub Borculo is een regionale vereniging, die haar bestaansrecht ruimschoots heeft bewezen. De leden hebben geleerd hoe ze van hun video-opnamen echte films kunnen maken.

Meerdere leden hebben daarmee op regionale en zelfs op landelijke filmfestivals al mooie prijzen behaald. Maar deelname aan een filmfestival is een bijkomstigheid en is niet wat we als club in de eerste plaats nastreven. Het belangrijkste doel is videofilmers te leren een mooi videoverhaal te maken. Zij leren alle te pas en te onpas opgenomen videobeelden te selecteren en er een mooi verhaal met een goed geluid bij te maken, zodat het ook voor hun familieleden en kennissen ook een genoegen is om naar te kijken.

Om dit te kunnen heb je ook een computerprogramma nodig. Een betaalbaar programma waarmee vrijwel iedereen kan leren werken is Studio van Pinnacle. Op de woensdagavonden 24 en 31 oktober, 7 en 21 november en 19 december worden mensen uit Berkelland en omgeving in de gelegenheid gesteld een cursus te volgen. Hier wordt je geleerd hoe en waarom je die beelden selecteert en hoe je ze op een goede manier op de harde schijf van je computer zet en je ze daar met het programma Studio monteert, waardoor het een echte film wordt.

De kosten die eraan verbonden zijn bedragen € 15,00 voor het cursusboek en € 60,00 voor deelname aan de cursus. Men heeft dan tevens recht op een  lidmaatschap van de Videoclub Borculo voor de rest van het seizoen tot en met mei 2013.

Belangstellende kunnen zich aanmelden bij Jan Kupper, tel. 0545-292434 of 06-30385842

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven