Waarom staat de Bolksbeek bijna droog?

GEESTEREN/GELSELAAR – Buurtbewoners vinden het maar vreemd. De Bolksbeek ter hoogte van de Laarbergbrug aan de Geesterseweg (tussen Geesteren en Gelselaar) staat de afgelopen dagen bijna droog. ”Je kunt er met korte laarzen door heen lopen, zo laag is de waterstand. Voor de nog aanwezig vis geen prettige situatie. Ik dacht dat ze weg waren van vis bij het waterschap. Jammer! ”, meldt een bewoner die niet met naam genoemd wil worden. Volgens bewoners laat Waterschap Rijn en IJssel de beek leeglopen. Waarom ze dit doen is op dit moment niet bekend.

Dit is niet de eerste keer dat het water laag staat in de beek. Op 23 augustus hebben inwoners ook al aan de bel getrokken omdat er meerdere dode vissen in het water werden aangetroffen. Toen was de waterstand nog lager. “Er lag op die dag een flinke karper te rotten onder de brug.” Na flink aandringen heeft het waterschap toen besloten weer water door de beek te laten stromen.

”Het probleem is dat er nu geen water wordt aangevoerd. De stuw bij de Laarbergbrug loopt dus niet.” Waterschap Rijn en IJssel was tijdens het schrijven van dit bericht niet bereikbaar voor commentaar. Natuurlijk gaan we wel om een reactie vragen.

Foto’s ingezonden:
[nggallery id=3097]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven