Wie doet er mee aan Ruurlose survival?

RUURLO – Zondag 14 oktober organiseert de zwem- en waterpolovereniging Schuurman BZC in samenwerking met Scouting Ruurlo voor de dertiende keer een survival voor het hele gezin. Ook de boogschietvereniging De Veldhoek, de survivalgroep Jan in ’t Touw uit Zelhem en de kanovereniging Njord uit Lochem zullen hun medewerking verlenen. Het evenement wint elk jaar aan populariteit. Afgelopen jaar waren er in totaal bijna 400 jeugdige en oudere deelnemers.

Het ruim vijf kilometer lange parcours is uitgezet in de prachtige bossen van Staatsbosbeheer rondom zwembad De Meene in Ruurlo. Er zijn verschillende nieuwe hindernissen, waaronder diverse passages over de Baakse Beek en kanovaren bij het kasteel Huize Ruurlo. Door de grote variatie aan hindernissen is de Survival aantrekkelijk voor elke leeftijdsgroep, zowel jong als oud. Overal op het parcours is begeleiding aanwezig om zo nodig aanwijzingen te geven of assistentie te verlenen, zodat het ook voor de allerjongsten haalbaar is. Kinderen vanaf de leeftijd van 7 jaar zijn al prima in staat om – zeker met een beetje hulp – hieraan mee te doen. En mocht een hindernis nét even iets te moeilijk zijn, dan mag zo’n hindernis natuurlijk gewoon worden over geslagen.

Door het ongedwongen en recreatieve karakter van dit evenement is het ook een prachtige manier om aan teambuilding te doen. Afgelopen jaren hebben verschillende teams van bedrijven en leerlingen van de basisscholen met succes meegedaan. De survival was zelfs onderdeel van een aantal kinderpartijtjes! Ook geoefende survivalaars worden uitgenodigd om mee te doen, want het parcours biedt daarvoor voldoende uitdagingen.

Het parcours mag zonder extra kosten meerdere malen worden gelopen! Publiek is langs het gehele parcours van harte welkom. Op diverse plaatsen langs de route zijn parkeerplaatsen van waaraf u de verrichtingen van de deelnemers prima kunt volgen. Het parcours loopt vanaf het zwembad door de prachtige bossen langs de Baakse Beek naar het kasteel Huize Ruurlo en van daar naar pannenkoekboerderij de Heikamp om uiteindelijk via de bossen weer te eindigen op het zwembad. Over het parcours verdeeld zijn er zo’n vijfentwintig hindernissen opgebouwd die optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die de natuurlijke omgeving daarvoor biedt. Er zijn als vanouds verrassende hindernissen door en over de Baakse Beek.

De Scouting zal daarvoor een aantal nieuwe passages bouwen. Op het zwembad zal weer een spectaculaire klimhindernis worden opgebouwd, hangend aan een bouwkraan boven het diepe bassin. Ook dit jaar zal de boogschietvereniging De Veldhoek in de nabijheid van de parkeerplaats bij de Heikamp een hindernis verzorgen die natuurlijk alles met handboogschieten heeft te maken. Vanwege het succes van vorig jaar zullen een aantal nieuwe hindernissen opnieuw in het parcours worden opgenomen. Twee worden gebouwd door de survivalgroep Jan in ’t Touw uit Zelhem. De derde is het kanovaren in de gracht van het kasteel Huize Ruurlo. Het kanovaren wordt verzorgd door de kanoverenging Njord uit Lochem. Deelname Zwemvaardigheid is vereist. Deelname is voor eigen risico.

De deelnemers kunnen starten tussen 9:30 uur en 12:00 uur bij het clubgebouw van Schuurman BZC, gelegen bij zwembad “De Meene” (Loolaan 92, Ruurlo). Alle hindernissen sluiten om 13:30 uur. Na afloop kan er van de aanwezige faciliteiten gebruik worden gemaakt om te douchen en om te kleden en kan een hapje en drankje worden genuttigd in het clubgebouw.

De inschrijfkosten bedragen € 6,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen t/m 12 jaar. Leden van Schuurman BZC en Scouting Ruurlo krijgen korting. Nadere informatie Voor meer informatie kunt u terecht bij Herman van den Berg (0573-452451) Corien Geverink (06-13487374)

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven