Zaalvoetballers Eibergen winnen met 2-1

EIBERGEN – Het kan tot nu toe niet op voor het eerste zaalvoetbalteam van FC Eibergen. Uit drie wedstrijden werd de volle winst behaald. Maandagavond werd in de Pickerhal het vooraf hoog ingeschatte Sportclub Olympic (dat vrijdag nog met 9-0 van Vaassen had gewonnen) nipt geklopt: 2-1. Eibergen kende een overdonderende start. Al na 12 seconden lag de bal in het Duivense net. Van de rechterzijkant prikte Stein Vrieze op doel, waarna de keeper volledig de mist in ging: 1-0.

De thuisclub oogde bijzonder gretig en was veel gevaarlijker dan Olympic. In de 21e minuut was er een knappe actie van Roy van Zetten, die meespeelde omdat Jacco Smeenk en Jacco Roerdink ontbraken. Hij draaide onverwacht van zijn tegenstander weg en schoot tussen de benen van de keeper door: 2-0.

In de tweede helft lag het initiatief bij de bezoekers. Eibergen werd behoorlijk onder druk gezet. Dit leverde een viertal doelrijpe kansen op voor de Duivenaren, maar doelman Pascal Woeltjes groeide met enkele schitterende reddingen uit tot de ‘man of the match’. Toch werd het nog lastig voor FCE, omdat Van Zetten vijf minuten voor tijd na een overtreding geel kreeg en Olympic in overtal kwam te spelen.

Die situatie werd vrijwel direct in een treffer omgezet: 2-1. De slotminuten waren ongekend spannend, maar echt in gevaar kwamen de gastheren niet meer.