Zaalvoetballers FC Eibergen winnen weer

EIBERGEN – De beste seizoensstart in de hoofdklasse ooit. Het eerste zaalvoetbalteam van FC Eibergen blijft maar winnen. Maandagavond was de ploeg in Arnhem te sterk voor ESA 2: 6-8. Om uiteenlopende redenen ontbraken coach Arjan Kistemaker, keeper Pascal Woeltjes en de veldspelers Dave Visser, Jurre van Ruth en Stein Vrieze. Daarnaast was Robert Woeltjes verre van fit, doordat hij zondag de Dam-tot-Damloop had gelopen.   Zoals verwacht was het behendige ESA veelal in balbezit.

De gasten uit Eibergen lieten zich terug zakken op de eigen helft en loerden op de counter. Twee van deze uitvallen leverden doelpunten van Ruben Zijsling en Berry Degenaars op. Even later deed de thuisploeg wat terug door de 1-2 aan te tekenen. Jacco Roerdink zorgde daarna voor 1-3 door een vrije trap binnen te schieten.   De bezoekers bleven eruit komen met snelle counters en hieruit scoorde Zijsling twee keer. Bij één van beide treffers ging het om een snel genomen vrije trap, die gemakkelijk in kon worden geschoten in het lege doel.

Vlak voor rust scoorde ESA: 2-5.   De tweede helft hetzelfde spelbeeld, De Arnhemmers veelvuldig aan de bal en Eibergen dat met snelle uitvallen constant voor gevaar zorgde. Nadat de thuisclub de 3-5 scoorde, kon Anton Wolterink na een mooie één-tweetje met Degenaars alleen op de keeper af gaan en de marge weer op drie brengen. ESA bleef het proberen en kwam weer in de wedstrijd door een goed uitgespeelde aanval bij de tweede paal binnen te tikken, 4-6 . Even leek het erop dat de gastheren konden doordrukken, maar veelal bleek invaller-doelman Davey Stokkers een grote sta-in-de-weg. Roerdink leek met nog tien minuten op de klok voor de beslissing te zorgen, 4-7.

ESA dacht hier echter anders over en schoot twee keer kort na elkaar raak, 6-7. Op dat moment waren er nog drie minuten te spelen.   Het was echter Eibergen dat bleef knokken en in de persoon van Kjell Roerink voor de 6-8 eindstand zorgde. Hij liep slim achter de rug van zijn tegenstander weg en kon na twee pogingen de bal achter de keeper schieten. In de resterende minuten kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Al met al een verdiende overwinning voor het hardwerkende Eibergen met dank aan de invallers Davey Stokkers, Kjell Roerink en Ruben Zijsling. Maandag komt mede-koploper ZSW 2 uit Wijchen op bezoek in de Pickerhal, aanvang 20.00 uur.