Zaalvoetballers FC Eibergen winnen weer

Door Redactie op 25-09-2012

EIBERGEN – De beste seizoensstart in de hoofdklasse ooit. Het eerste zaalvoetbalteam van FC Eibergen blijft maar winnen. Maandagavond was de ploeg in Arnhem te sterk voor ESA 2: 6-8. Om uiteenlopende redenen ontbraken coach Arjan Kistemaker, keeper Pascal Woeltjes en de veldspelers Dave Visser, Jurre van Ruth en Stein Vrieze. Daarnaast was Robert Woeltjes verre van fit, doordat hij zondag de Dam-tot-Damloop had gelopen.   Zoals verwacht was het behendige ESA veelal in balbezit.

De gasten uit Eibergen lieten zich terug zakken op de eigen helft en loerden op de counter. Twee van deze uitvallen leverden doelpunten van Ruben Zijsling en Berry Degenaars op. Even later deed de thuisploeg wat terug door de 1-2 aan te tekenen. Jacco Roerdink zorgde daarna voor 1-3 door een vrije trap binnen te schieten.   De bezoekers bleven eruit komen met snelle counters en hieruit scoorde Zijsling twee keer. Bij één van beide treffers ging het om een snel genomen vrije trap, die gemakkelijk in kon worden geschoten in het lege doel.

Vlak voor rust scoorde ESA: 2-5.   De tweede helft hetzelfde spelbeeld, De Arnhemmers veelvuldig aan de bal en Eibergen dat met snelle uitvallen constant voor gevaar zorgde. Nadat de thuisclub de 3-5 scoorde, kon Anton Wolterink na een mooie één-tweetje met Degenaars alleen op de keeper af gaan en de marge weer op drie brengen. ESA bleef het proberen en kwam weer in de wedstrijd door een goed uitgespeelde aanval bij de tweede paal binnen te tikken, 4-6 . Even leek het erop dat de gastheren konden doordrukken, maar veelal bleek invaller-doelman Davey Stokkers een grote sta-in-de-weg. Roerdink leek met nog tien minuten op de klok voor de beslissing te zorgen, 4-7.

ESA dacht hier echter anders over en schoot twee keer kort na elkaar raak, 6-7. Op dat moment waren er nog drie minuten te spelen.   Het was echter Eibergen dat bleef knokken en in de persoon van Kjell Roerink voor de 6-8 eindstand zorgde. Hij liep slim achter de rug van zijn tegenstander weg en kon na twee pogingen de bal achter de keeper schieten. In de resterende minuten kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Al met al een verdiende overwinning voor het hardwerkende Eibergen met dank aan de invallers Davey Stokkers, Kjell Roerink en Ruben Zijsling. Maandag komt mede-koploper ZSW 2 uit Wijchen op bezoek in de Pickerhal, aanvang 20.00 uur.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->