Zaalvoetballers FC Eibergen winnen weer

EIBERGEN – Waar het eerste zaalvoetbalteam van FC Eibergen de afgelopen seizoenen vaak moeilijk begon en het bovendien vaak erg lastig had in uitwedstrijden, gaat het tot nu toe heel wat voorspoediger. In Rijssen werd donderdagavond Excelsior’31 2 opzij gezet: 3-5. Dat betekent dat de Eibergenaren tot nu toe nog geen enkel puntverlies hebben. Eibergen begon niet goed. Na miscommunicatie tussen Jurre van Ruth en Anton Wolterink kon Excelsior na één minuut al de 1-0 aantekenen. Beide teams hadden dezelfde speelstijl: ver inzakken en counteren. De thuisclub schoot veel, maar de bal kwam weinig bij de goal omdat de pogingen veel geblokt werden.

Na tien minuten was er een mooie aanval van de gasten die afgerond werd door Dave Visser, 1-1. Enkele minuten later wederom een prachtige opzet die andermaal Visser in de lege goal kon tikken, 1-2. Net voor rust kwam Excelsior weer op gelijke hoogte door balverlies rond de middellijn af te straffen.   De tweede helft waren het wederom de gastheren die het vooral probeerden met schoten, terwijl Eibergen de ene na de andere uitval produceerde. Dit leverde al snel de 2-3 op door Stein Vrieze. Invaller-doelman Davey Stokkers moest daarna enkele keren handelend optreden.

Door opnieuw Vrieze wist Eibergen het gat tot twee treffers te vergroten. Kort daarna was het dezelfde speler die op bijzonder fraaie wijze zijn derde van de avond liet aantekenen: 2-5. Met nog vijf minuten te spelen kwam de thuisploeg enigszins terug in de wedstrijd door 3-5 te scoren. Maar daarna kwamen de gasten niet meer in de problemen.

Maandagavond speelt Eibergen om 20.00 uur zijn tweede thuiswedstrijd. Dan komt Sportclub Olympic uit Duiven op bezoek.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven