Zaalvoetbalteam wint van FC Andarinyo

EIBERGEN – Tegen het Eerbeekse FC Andarinyo is het eerste zaalvoetbalteam van FC Eibergen de nieuwe competitie knap begonnen. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-2 voor de thuisclub in de Pickerhal.

Het was een ontmoeting van twee ploegen met geheel verschillende spelstijlen. Andarinyo probeerde het vooral met geduldig positiespel, Eibergen stelde daar veelal vrij snelle aanvallen tegenover. De gasten hadden vrijwel de gehele wedstrijd het meeste balbezit, maar hadden moeite om gaten in de Eibergse defensie te slaan. Wel raakten ze drie keer het houtwerk, dus de gastheren hadden het nodige fortuin aan hun zijde. Ook doelman Pascal Woeltjes redde een aantal malen uitstekend.

Voor rust viel er niet veel te beleven. Tegenover de mogelijkheden van Andarinyo kreeg FCE er ook een aantal, maar die werd jammerlijk geheel om zeep geholpen. Ruststand: 0-0.

In de tweede helft zag het publiek lange tijd hetzelfde spelletje. Pas in de 38e minuut was het voor de eerste keer raak. Stein Vrieze maakte een verdedigende fout en die werd van dichtbij genadeloos afgestraft: 0-1. Een op dat moment niet geheel onverdiende voorsprong voor de bezoekers.

Maar Eibergen liet het er niet bij zitten. Nadat drie minuten later een vrije trap tot drie keer moest worden overgenomen wegens te vroeg inlopen, was het bij de laatste poging raak. Vrieze schoot de bal verrassend naar de naast het Eerbeekse muurtje opgestelde Jacco Roerdink en die tikte de bal even fraai als simpel tegen de touwen: 1-1.

Niet lang daarna werd het zelfs 2-1 na een snelle Eibergse counter, waarbij Vrieze de doelman omspeelde. Andarinyo liet daarop de keeper meevoetballen en verhoogde druk op het Eibergse doel. De afwerking liet echter danig te wensen over. De thuisclub kreeg hierdoor meer ruimte aan de andere kant. Nadat in de slotfase een speler van de gasten twee keer geel (en dus rood) kreeg was het andermaal Vrieze die wist te scoren: 3-1.