Zwembad sluit het seizoen bijzonder af!

tn_dsc08708EIBERGEN – Zwembad het Vinkennest heeft zondag – tijdens het afscheidszemmen – haar vroege bezoekers (de zondagochtend-club) in de watten gelegd. Zwemster Jannie Timmermans en medewerkster Annet ten Hoopen hebben dit initiatief genomen. “We hebben stoelen en tafels bij het bad geplaatst. De mensen kregen na het zwemmen allemaal koffie met gebak. Enkele zwemmers namen zelf ook een taart mee. Je moet gek zijn met je bezoekers, dat zijn ze ook met ons”, aldus Ten Hoopen. De dames en heren hadden de grootste lol (zie video).

“Dit hebben we nog nooit gedaan in deze setting. Hoelang deze club al bestaat?, ik denk ruim tien jaar. Elke zondag staan we precies om tien uur voor de poort. We hebben het altijd heel gezellig”, zegt Timmermans. Het gezelschap komt niet alleen uit Eibergen. Ook inwoners uit Beltrum komen zondags naar het openluchtbad. Jan te Vogt is zo’n trouwe bezoeker.

Te Vogt maakt zich zorgen over zwembad ’t Vinkennest. Hij heeft in de wandelgangen gehoord dat de toekomst van het bad onzeker is. Volgens Jan kan het gemeentebestuur en de gemeenteraad niet maken het bad te sluiten (zie video). Het zwembad was zondag 2 september voor het laatst open. Op zondag 8 september gaan de deuren nog heel even open.

Van 13.30 en 17.00 uur mogen honden met hun baasjes het bad betreden tijdens de hondenplons. Meer info op www.zwembadvinkennest.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3038]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven